Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Διήμερο απ΄ τη «La petite Cantine»

esamea-anapiriko-karotsaki
Η La petite Cantine Κοιν. Σ. Επ. με έδρα την πόλη του Βόλου, δημιουργήθηκε με σκοπό την Έμπρακτη Υποστήριξη των συμπολιτών μας, προωθώντας την ένταξη, την παραγωγικότητα και την οικονομική ενδυνάμωση των Ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Διονύσης Δαλούκας, ο Εμπνευστής και Πρόεδρος της La petite Cantine, τονίζει τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες οι οποίες καθυστέρησαν κατά πολύ τη σύσταση της petite, όμως σημειώνει πως ΄΄Ο χρόνος αυτός συμμάχησε τελικά, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα αξιόλογων ανθρώπων, με κοινό Όραμα και διάθεση για Δημιουργικότητα. Στόχος μας, η εξάλειψη των δυσκολιών της κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ατόμων Ευάλωτων Ομάδων Πληθυσμού και η δημιουργία ενός ισχυρού Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών, επιδιώκοντας το συλλογικό όφελος, την προστασία και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών συμφερόντων’’.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη εργασιών στέγασης της Κοιν. Σ. Επ. La petite Cantine, διοργανώνουμε ένα διήμερο δράσεων ‘’Σκέψου με τις αισθήσεις νιώσε με το νου’’, ευελπιστώντας να σταθείτε συμπαραστάτες υποστήριξης του έργου μας, στις 20 και 22 Νοεμβρίου 2015.
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πρόκειται να φιλοξενηθεί διπλή Παράσταση του εξαιρετικού Χοροθεάτρου Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία ‘ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.’ σε συνεργασία με τις ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ περιορισμένων εισιτηρίων (πρωινή στις 10.30’, για επιλεγμένα Σχολεία του Νομού μας και βραδινή στις 21.30’, για τους ενήλικες συμπολίτες μας).
Ο πυρήνας της ομάδας ‘ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.’ αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα και είναι η πρώτη (1η) παρουσίαση του ‘Vortex – Δίνη’, στην περιφέρειά μας, ενώ η Ομάδα ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. έχει ταξιδέψει στο Μέγαρο Μουσικής, στο θέατρο Πέτρας, στο Μύρτο Ιεράπετρας στην Κρήτη, στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά της Κρήτης, στην Κεντρική σκηνή Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, στο Μιλάνο, στο Δουβλίνο στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες της Παράστασης είναι και των δύο φύλων, διαφορετικών ηλικιών, με κινητικά, ψυχοκοινωνικά και “μη εμφανή” προβλήματα.. και πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας ! Η παρουσία τους στην πόλη μας, δημιουργεί αγωγούς πολιτισμού ..και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας!
Συντελεστές : Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης, Χορεύουν: Κατερίνα Σαράντη, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Κωνσταντίνα Γκουζούλη, Έφη Καρανάσιου, Λίλα Βαρελά και Γιώργος Χρηστάκης. Στο πάνελ ο Γιώργος Χρηστάκης με τον Ανδρέα Κουζέλη
Εισιτήρια θα προπωλούνται για την Παράσταση ”VORTEX – ΔΙΝΗ” του Χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. στο Ινστιτούτο Πολιτισμού Ο ΔΙΑΥΛΟΣ , στο Cafe Ποδηλάτισσα, στο Boutique Training Center και στο Imagine Studio by Kelly Galanou. Τιμή Μαθητικού/Φοιτητικού Εισιτηρίου 5.00 ευρώ & Τιμή Εισιτηρίου Ενηλίκων 7.50 ευρώ.
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, έχει δρομολογηθεί η Οργάνωση Βιωματικών Εργαστηρίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολλαπλών Χρήσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο, στο Πεδίον του Άρεως, με στόχο την επαφή των συμμετεχόντων στις πέντε (5) διακριτές Aισθήσεις και τις ταυτότητές τους, δρώντας & Αλληλεπιδρώντας, σε συνεργασία με το Boutique Training Center.
Όλοι Διαφορετικοί – Όλοι Μοναδικοί ! Διασκεδάζουμε, παίζοντας Όλοι Μαζί ! Με αφετηρία μια δυνατή και δημιουργική συναισθηματικά επικοινωνία, στο πλαίσιο 18 Πρωτότυπων Βιωματικών Παιχνιδιών -κοινών για τους ενήλικες αλλά και για τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 3 έως 14 ετών- με Ελεύθερη Είσοδο και Ανοιχτή Συμμετοχή, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, βιώνοντας ένα ταξίδι στη Χώρα των Αισθήσεων και Συναισθήσεων, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο της εναλλακτικά άτυπης εκπαίδευσης.
Ο Ιδρυτής και Υπεύθυνος της Ομάδας Boutique Training Center κ. Τσουτσουλάκης Δημήτριος, θα πραγματοποιήσει στην εκδήλωση, μέρος των γνωστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του BTC ‘‘Μικρομαγειρέματα’ και ‘Μικροί Επιστήμονες’. Τα εργαστήρια αυτά, όπως και όλα του Boutique Training Center, αναπτύσσουν συγκεκριμένες Δεξιότητες και Αξίες, με εργαλεία όπως Διαθεματικότητα, Διαφοροποίηση, Βιωματική και εξατομικευμένη Διδασκαλία, ταξινομία Bloom και άλλες Καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους.
Χορός – Ζωγραφική – Παιχνίδια στη Νοηματική – Κηπουρική – Τάβλι – Σκάκι – Μουσική ..και πολλές ακόμη Δράσεις..
Η Αντιπρόεδρος και η Επικεφαλής Ειδικευμένη Ψυχοθεραπεύτρια της La petite Cantine Φαίδρα Παπαναστασίου MSc απευθύνει ευγνωμοσύνη προς όλο το δίκτυο -των Ειδικών Παιδαγωγών, των Νηπιαγωγών, των Ειδικών Ψυχικής Υγείας, των Μουσικών – Θεατρικών Παιδαγωγών και όλων όσων- ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της διαμόρφωσης μίας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι θα κινηθούν με μόνο άξονα την ανιδιοτελή προσφορά.
..Γιατί άλλωστε, διαμορφώνοντας τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: ‘’Αν δεν αισθανθώ Εγώ, αν δεν αισθανθείς Εσύ, αν δεν αισθανθούμε ΕΜΕΙΣ, πως θα γίνουν τα σκοτάδια ΦΩΣ;’’. Με αυτό στη σκέψη μας, η ομάδα της La petite Cantine σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη Χώρα των Αισθήσεων για να βιώσουμε μαζί την έννοια της ενσυναίσθησης και της αλληλεπιδραστικής μάθησης με στόχο την Προσωπική Ανάπτυξη και την ενίσχυση της Αυτογνωσίας ! Πάντα θα ελπίζουμε, πάντα θα οραματιζόμαστε, πάντα θα προσπαθούμε για ένα αύριο Ανθρώπινα Προσβάσιμο για Όλους !
Οι Δηλώσεις Συμμετοχών των 18 Βιωματικών Εργαστηρίων, θα συμπληρωθούν στις 10.00′ στο χώρο Διεξαγωγής τους, ενώ η Έναρξη των Βιωματικών Εργαστηρίων στις 11.00′. Μετά το πέρας των Εργαστηρίων, στις 16.00’ θα ακολουθήσει Party ! ! !
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο e-mail lapetitecantine2016@gmail.com και στα τηλέφωνα 6973769000 (κ. Άρτεμις Κεχαγιά) ή 6948072473 (κ. Τσουτσουλάκης Δημήτρης)
Η παρουσία σας είναι σημαντική ! ..Γιατί κανένας δε μπορεί να μάθει αντί για εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger