Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Επιθέσεις στο Παρίσι: ενάντια στους πολέμους τους, η αλληλεγγύης μας.



 Ένα κύμα των θανατηφόρων επιθέσεων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι και το Saint-Denis. Η γαλλική κυβέρνηση έχει διεξάγει πολέμους σε πολλές χώρες (Λιβύη, το Μάλι, τη Συρία ...) για χρόνια. Αυτοί οι πόλεμοι σήμερα έχουν τον αντίκτυπο τους στο γαλλικό έδαφος.

Είμαστε αντιμέτωποι με επιθέσεις που έχουν στόχο να σκορπίζουν τον τρόμο και να υποδαυλίζουν το διχασμό εντός του πληθυσμού. Η Alternative Libertaire καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές: το να σκοτώνεις ανθρώπους τυχαία στο δρόμο με αποκλειστικό σκοπό την τρομοκράτηση είναι άθλιο. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο ενός πολιτικού κινήματος - των σαλαφιστών τζιχαντιστων - του οποίου τα πρώτα θύματα είναι οι άμαχοι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής . Είναι αυτό το ίδιο πολιτικό κίνημα που συνεχίζει να διεξάγει πόλεμο εναντίον των Κούρδικων  προοδευτικων δυνάμεων στη Συρία.


Μετά από αυτές τις επιθέσεις, θα γίνουμε μάρτυρες μιας φρενίτιδας ασφαλείας να επιβάλετε από πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν τον φόβο για να μας στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου. Ήδη, οι μετανάστες και η μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα αυτή έχουν αρχίσει να επηρεάζονται από πολιτικές δηλώσεις και υπόκεινται σε αδιάκριτα αντίποινα.

Η ενίσχυση των μηχανισμών που περιορίζουν την ελευθερία δεν θα αποτρέψει νέες επιθέσεις. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η αναστολή των πολλών δημοκρατικών δικαιωμάτων, η νομιμοποίηση των κατασταλτικών μέτρων μεγάλης κλίμακας σε σχέση με τα διάφορα στρώματα του πληθυσμού που δεν έχουν καμία σχέση με τις επιθέσεις.

Στεκόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που δράττεται της ευκαιρίας αυτής για την απαγόρευση των συνδικαλιστικών  και οικολογικών κινητοποιήσεων που έρχονται. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε διαιρέσει και να ενισχύσει τους φόβους και τα μίση. Όλα αυτά θα οδηγήσουν μόνο σε μία κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων όλο και περισσότερο αιματηρών και απαντήσεις ασφαλείας ολοένα και πιο καταπιεστικές. Η απάντηση δεν είναι ούτε η αποχώρηση ούτε η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.

Η λύση δεν θα έρθει από εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση με τις μιλιταριστικές , ιμπεριαλιστικές και πολιτικές διακρίσεων και μίσους. και θα το χρησιμοποιούν  όλο αυτό για να επιβάλλουν ολοένα και πιο αστυνομικό κράτος και μια εθνική ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, την οποία εμείς απορρίπτουμε και  καταγγέλλουμε.

Η λύση απαιτεί την ενίσχυση της αλληλεγγύης, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας μας, και θα έρθει μέσα από την ενοποίηση όλων αυτών και όλων όσων αρνούνται όλα τα καθεστώτα της τρομοκρατίας. Και κυρίως μην παραμένοντας απομονωμένοι!

Alternative Libertaire, 14 του Νοεμβρίου του 2015
http://www.alternativelibertaire.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger