Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΜΕ: Πολλά τα κενά καθηγητών στις Σποράδες


Ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής για τις καθαρίστριες

ΕΛΜΕ
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με πρόσληψη αναπληρωτών και την οριστική επίλυση των ελλείψεων καθηγητών, με μόνιμους διορισμούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, ειδικά στη Β’ Μαγνησίας (Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων) τα κενά είναι πολλά και είναι απαράδεκτο ότι παραμένουν, ουσιαστικά από την αρχή της χρονιάς.
“Ακόμα μια χρονιά αρκετοί εκπαιδευτικοί εξαντλούνται με δυσβάστακτες διαθέσεις και
παρουσιάζονται λειτουργικά προβλήματα στα προγράμματα των σχολείων. Οι όποιες προσωρινές, μερικές φορές καταχρηστικές και παράτυπες λύσεις, δεν μπορούν να γίνουν το άλλοθι για την Πολιτεία, που οφείλει να καλύψει τις ανάγκες μάθησης όλων των παιδιών. Ειδικά για τη Β’ Μαγνησίας πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και διευκολύνσεις για την υπηρεσία εκπαιδευτικών και γενικότερα να εξορθολογιστεί το πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών», τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, που απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
«Να ακυρωθεί η απόφαση για τις καθαρίστριες»
Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι προκαλούν εντύπωση τα κριτήρια επιλογής, που θέτει η σχολική επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης (κατά πλειοψηφία, που διαμορφώθηκε με την διπλή ψήφο του προέδρου) του Δήμου Βόλου, για την πρόσληψη καθαριστή-στριας, ορισμένου χρόνου (ένα εξάμηνο), σε σχολικές μονάδες του Δήμου (συνέντευξη που δίνει 1000 μόρια, να είναι Έλληνες πολίτες, να έχουν την φυσική καταλληλότητα). Είναι κριτήρια που καταπατούν την ίση μεταχείριση των δημοτών της πόλης, προχωρούν σε ρατσιστικές διακρίσεις και εισάγουν τρόπους που χτυπούν την διαφάνεια για να εξυπηρετήσουν ίσως άλλους σκοπούς.
«Είναι απορίας άξιο γιατί η επιτροπή δεν ακολούθησε τα κριτήρια που βάζει ο ΑΣΕΠ, που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και συνάδουν και με τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι», τονίζει η ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ καλεί τη σχολική επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης να ακυρώσει την απόφασή της και να προχωρήσει στην πρόσληψη των καθαριστών-στριών για τις σχολικές μονάδες χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς στο δικαίωμα της εργασίας, (δικαίωμα που το έχει ο κάθε πολίτης, ο κάθε δημότης) και χωρίς την απαράδεκτη, μοριοδοτημένη συνέντευξη.
Τέλος, η γενική συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ με ψήφισμά της καταγγέλλει την ανάθεση από το Υπουργείο Παιδείας της αξιολόγησης, της ενισχυτικής διδασκαλίας των ετών 2012-2013 και 2013 – 2014 σε μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αναφέρει ότι πρόκειται για μια διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που απευθύνει ερωτηματολόγια σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς τους καθηγητές που έχουν με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη, είτε ως διευθυντές – συντονιστές είτε ως διδάσκοντες και όλους τους γονείς να αγνοήσουν την εν λόγω εταιρεία και να αρνηθούν οποιαδήποτε αξιολόγηση – δικαιολογία πλουτισμού σε βάρος των μαθητών του δημόσιου σχολείου και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της και να διαθέσει όσα κονδύλια υπάρχουν για εκπαιδευτικούς που θα καλύψουν τα κενά διδασκαλίας, κύριας και ενισχυτικής, όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι 2 μέρες πριν τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger