Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Χάνονται δεκάδες ώρες μαθημάτων σε Σκιάθο και Σκόπελο


Παραμένουν τα κενά - Αμεση κάλυψη ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Δεκάδες ώρες μαθημάτων εξακολουθούν να χάνονται κάθε εβδομάδα στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας καταγράφονται κενά εκπαιδευτικών, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο.
Ηδη από την περασμένη Παρασκευή, πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών, καλύφθηκαν με υπερωρίες καθηγητών των ίδιων ειδικοτήτων. Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται κενά στο μάθημα των γερμανικών (Σκιάθο και Σκόπελο), στο μάθημα των καλλιτεχνικών (Σκιάθο), στην πληροφορική (Σκόπελος), στα θρησκευτικά (Σκιάθος), στη γυμναστική (Σκόπελος), υπάρχει κενό οικονομολόγου στη Σκόπελο, όπου ο καθηγητής έχει πάρει απόσπαση για την ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης αλλά παραμένει… όμηρος στο νησί και υπάρχει ένα κενό γεωπόνου (17 ώρες) στη Σκιάθο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ζητά την άμεση κάλυψη των κενών. «Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με πρόσληψη αναπληρωτών και την οριστική επίλυση των ελλείψεων καθηγητών, με μόνιμους διορισμούς. Ειδικά στη Β’ Μαγνησίας (Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων) τα κενά είναι πολλά και είναι απαράδεκτο ότι παραμένουν, ουσιαστικά από την αρχή της χρονιάς.
Ακόμα μια χρονιά αρκετοί εκπαιδευτικοί εξαντλούνται με δυσβάστακτες διαθέσεις και παρουσιάζονται λειτουργικά προβλήματα στα προγράμματα των σχολείων. Οι όποιες προσωρινές, μερικές φορές καταχρηστικές και παράτυπες λύσεις, δεν μπορούν να γίνουν το άλλοθι για την Πολιτεία, που οφείλει να καλύψει τις ανάγκες μάθησης όλων των παιδιών. Ειδικά για τη Β’ Μαγνησίας πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και διευκολύνσεις για την υπηρεσία εκπαιδευτικών και γενικότερα να εξορθολογιστεί το πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών», αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger