Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Η αστυνομία εγγυήθηκε, ο Παππάς ζητούσε το ανέφικτο»

Τον Ανδρέα Παππά με τις ανέφικτες απαιτήσεις του υπέδειξε ο Παναθηναϊκός ως υπεύθυνο για τα επεισόδια μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του ντέρμπι. Οι ευθύνες της αστυνομίας και η απόφαση που θα βγει την Δευτέρα.
«Η αστυνομία εγγυήθηκε, ο Παππάς ζητούσε το ανέφικτο»

Στην απόφαση του Ανδρέα Παππά για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι, απέδωσε ο Παναθηναϊκός τις ευθύνες για τα επεισόδια, κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της SuperLeague. H συνεδρίασή του μάλιστα έγινε παρουσία του νομικού εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Θοδωρή Γιαννίκου, ο οποίος έκανε παρέμβαση στην ένσταση των «πράσινων» για ακύρωση του φύλλο αγώνα (σ.σ. Αποφασίστηκε να γίνει μέσω υπομνήματος τελικά).

Το «τριφύλλι» εκπροσώπησαν οι νομικοί Αθηνά Μπαλωμένου και Γιάννης Κάρμης, ενώ ως μάρτυρας παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος της ΠΑΕ για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννης Παναγιωτίδης. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με τον κ. Καρμή να εξηγεί οτι τα επεισόδια ξεκίνησαν αφού ανακοινώθηκε η ματαίωση του ντέρμπι και πως μέχρι εκείνο το σημείο με εξαίρεση τις φωτοβολίδες κατά την είσοδο του Ολυμπιακού για την αναγνωριστική βόλτα και την ένταση στην θύρα 11, στο γήπεδο επικρατούσε ηρεμία.
«Δεν έχουν λάβει χώρα τα περιστατικά για το πέταλο της 13 πριν την ματαιωση του ματς.Μονο ο διαιτητής τα είδε. Ούτε η αστυνομία ούτε ο παρατηρητής. Ούτε το λουκέτο έσπασε ούτε έσπασαν τα κιγκλιδώματα πριν την ματαίωση του αγώνα», τόνισε ο έμπειρος νομικός, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος ρώτησε τον κ. Παπαγιωτίδη σχετικά με τον «βαρύ οπλισμό» όπως τον χαρακτήρισε που βρέθηκε στην κατοχή των οπαδών.
O υπεύθυνος για το γήπεδο της Λεωφόρου, ξεκαθάρισε πως αυτός μπήκε μετά την ματαίωση του αγώνα όταν και οι πόρτες του γηπέδου είναι ανοιχτές και ελεύθερες προκειμένου να αποχωρήσει ο κόσμος: «Ο βαρύς οπλισμός εκδηλώθηκε μετά τη μάταιωση του αγώνα. Όταν πρόκειται ματαίωση του αγώνα, οι θύρες του γηπέδου ανοίγουν. Ο καθένας μπορεί να βάλει κάτι μέσα στο γήπεδο. Το γήπεδο παραδίνεται στην αστυνομία απο νωρίς και ψάχνει τα πάντα. Η αστυνομία έχει βεβαιώσει που "ουδέν παρατηρήθηκε" κατα τον έλεγχο του γηπέδου», ενώ σχετικά με το πρόβλημα που υπήρχε σε μία θύρα, απάντησε: «Η θύρα13-14 έχει τέσσερα τουρνικέ. Σε ένα απο τα τέσσερα είχε τραβηχτεί ένα καλώδιο. Για ένα απο τα τέσσερα δεν υπήρχε ανάγνωση του εισιτηρίου. Το τουρνικέ λειτουργούσε με κουμπί. Κανονικά. Δεν είναι κάτι σημαντικό αυτο. Δεν παρεμποδίστηκε ο έλεγχος. Είναι ξεκάθαρο αυτο».
Αμέσως μετά ρωτήθηκε για την ένταση που υπήρξε για λίγα λεπτά στην θύρα 11, λέγοντας: «Μετά το περιστατικό με την φωτοβολίδα έγινε μια μικρή συμπλοκή στην Θύρα 11 αλλά δεν υπάρχει καμία απόπειρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε κάποιες αντεγκλήσεις και χειρονομίες, έγινε προσπάθεια απώθησης απο την Τρίτη σειρά της θύρας και μετά. Δεν έγινε κάτι άλλο (σ.σ προσκόμισε και δύο φωτογραφίες που το επιβεβαιώνουν). Αυτή η μικρή ένταση είναι μετά απο αρκετή ώρα. Βγήκε δυο φορές μετά ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και δεν υπήρχε η παραμικρή ένταση στο γήπεδο».
Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η πόρτα της θύρας 13 στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε ανοίξει πριν την ανακοίνωση της αναβολής: «Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το συμβάν με τις φωτοβολίδες. Απο κει και πέρα είναι λάθος τα όσα έχουν αναφερθεί για τα κιγκλιδώματα. Οι πόρτες κλειδώνονται με 2 μπάρες. Οι πόρτες είναι έξοδος ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης. Κάθε πόρτα είχε δυο λουκέτα και μια αλυσίδα που δεν μπορεί να κοπεί. Ειδικά για αυτο το ματς μπήκε αυτο. Δεν έσπασε κάποιο λουκέτο. Δεν μπορούσε να γίνει αυτο. Είναι αδύνατο», ενώ τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να βρεθούν οι δράστες της ρίψης των φωτοβολίδων.
Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην απόφαση του διαιτητή να ματαιώσει το παιχνίδι και τις ανέφικτες, όπως χαρακτηρίστηκαν, απαιτήσεις του: «Η αστυνομία εγγυήθηκε πως μπορεί να γίνει το παιχνίδι. Ο διαιτητής ρώτησε αν μπορεί να του εγγυηθεί η αστυνομία ότι δεν θα ξαναπέσει φωτοβολίδα. Δεν είναι λογική αυτή. Απο εδώ και πέρα θα ρωτάμε στις συσκέψεις αν γίνεται να εγγυηθεί κάτι τέτοιο η αστυνομία. Κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτο, όποτε όλα τα ματς να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Το γήπεδο για αρκετή ώρα ήταν εκκλησία! Ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το ματς. Μπορεί να φοβόταν, μπορεί να δεχόταν πιέσεις. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτο. Θεωρούμε πως ο διαιτητής ήταν ηθικός αυτουργός για όσα εγιναν μετά την ματαίωση του ματς. Σε ένα γήπεδο που έγινε κάτι στις 18.10 και είχε 5.000 κόσμο, μπαίνει το γήπεδο , γεμίζει και ενώ όλα δείχνουν πως θα γίνει το ματς, πάμε σε ματαίωση.
Ο Παππας ζήτησε το ανέφικτο. Πως γίνεται να του εγγυηθεί η αστυνομία ότι κάποιος δεν θα ανάψει μια φωτοβολίδα; Η αστυνομία είχε εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Η αστυνομία στην έκθεση της τονίζει πως είχε εγγυηθεί. Αυτά αναιρούν την κρίση την εσφαλμένη κρίση του διαιτητή... », ενώ ολοκληρώνοντας προσκόμισε και την έκθεση της ΔΕΑΒ που επιβεβαιώνει οτι μετά την ρίψη φωτοβολίδων επικρατούσε ηρεμία στην Λεωφόρο.
Πλέον μετά και το υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» περιμένουν την απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger