Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΣΥΧΙΑ

Νοέμβρης 2015, το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός, οι αναστεναγμοί και η απελπισία γενικότερα των Ελλήνων, του μεγαλύτερου αριθμού, είναι σε καθημερινή βάση. Τα κόμματα έχουν τα χαβάδια τους, άλλα πάνε για να εκλέξουν αρχηγό, και άλλα, είναι ως συνήθως στην καρακοσμάρα τους (όλα είναι δηλαδή, αλλά…).
Τα «μέτρα» που ψηφιστήκαν και θα ψηφιστούν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς, φέρνουν και άλλα βάσανα στον κοσμάκη. Ο χειμώνας, όπως λένε και οι «ειδικοί» προβλέπεται όχι απλά δύσκολος, αλλά ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ. Κάποιοι, αντέχουν ακόμα, έχουν «αποθέματα», κάποιοι άλλοι όμως, που ήδη ζουν με ψίχουλα, από τα όποια επιδόματα, τις όποιες «παροχές», βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την καρατόμηση τους που έρχεται ολοταχώς.

Τα θέματα που αφορούν την αναπηρία, την παραπληγία, την τετραπληγία, την παραπάρεση, τις χρόνιες παθήσεις και τους πάσχοντες από αυτές, μετά τις τελευταίες «δηλώσεις», εδώ και κάτι καιρούς, μετά τις όποιες υποσχέσεις, μπήκαν στο ντουλάπι της αναμονής, και ΙΣΩΣ της κατάργησης τους.  Μη ξεχνάμε, πως τα τελευταία χρόνια, η «οδηγία» που αφορά την αναπηρία, είναι «κόβετε ποσοστά και αναπήρους». Και ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ η οδηγία αυτή από πάρα πολλούς γιατρούς, διευθυντές, γραμματείς και Φαρισαίους, και εφαρμόζεται, και θα εφαρμόζεται δηλαδή όπως πάνε τα πράγματα επ αοριστον… Μύριες οι καταγγελίες για τα ΚΕΠΑ, για αρκετές επιτροπές, για παρεμβάσεις διευθυντών, για ΣΚΟΠΙΜΕΣ καθυστερήσεις, και σα να μην έφταναν όλα αυτά και άλλα πολλά δηλαδή, έρχονται ΝΕΕΣ κατραπακιές για τους αναπήρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Για να θυμηθούμε την είδηση που τη διαβάσαμε στις 17 του Σεπτέμβρη…..
«Α. Μητρόπουλος: Επτά μέτρα “φωτιά” στο μνημόνιο για ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες
«Ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα περήφανα ΑΜΕΑ και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικά, πρέπει να γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ανέλαβε την υποχρέωση με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) να περικόψει κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ) από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια (κάθε είδους προνοιακά επιδόματα) προς τους ΑΜΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες.
Τη θέση των προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με την ίδια δέσμευση που θα γίνει νόμος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα λάβει ένα «στοχοθετημένο σύστημα πρόνοιας» (ν. 4336/2015 σελ. 1021) με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) για όσους είναι απόλυτα πένητες.
Στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης, επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) τη δέσμευση να καταργήσει, μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, όλες τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου Στρατούλη (ν. 4331/2015)!!
Ειδικότερα, με τον πρώτο νόμο της νέας μνημονιακής κυβέρνησης δανειστές και κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να καταργήσουν τις παρακάτω ρυθμίσεις:
-Τη ρύθμιση του άρθρου 3 του ν. 4331/2015 (επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 (αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 9 του ν. 4331/2015 (αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 11 του ν. 4331/2015 (επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων).
Οι ρυθμίσεις αυτές, που εξαθλιώνουν τους πολίτες και τους υποβιβάζουν σε επίπεδα αναξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσουν».»
ΠΗΓΗ: inewsgr.com
ΝΑ βλέπουμε τα δύσκολα, τα στενάχωρα, το έχω ξαναγράψει, για να μην τα ξεχνάμε, γιατί αδέλφια τα πράγματα ΔΕΝ είναι καλά…. Μέχρι στιγμής, άσχετα με τα παχιά λόγια των ανεύθυνων «αρμοδίων», ΟΛΑ τα παραπάνω ισχύουν…. ΑΣΧΕΤΑ με το τι υποσχεθήκαν, τι ανακοίνωσαν πως «σχεδιάζουν», τι είπαν στους αναπήρους που έκαναν κινητοποιήσεις, επί της ουσίας, ΔΕΝ είπαν, και ΔΕΝ έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.
Ησύχασαν τα πράγματα προς όφελος των πολιτικών, αλλά αυτή η ησυχία είναι πολύ ύποπτη, και δε θα αργήσουν να σκάσουν τα άσχημα για τα ΑΜΕΑ, τους χρόνια πάσχοντες, και τις οικογένειες τους.
Θα επανέλθω σύντομα……


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger