Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου


Κορυφώνεται η αγωνία των επαγγελματιών της Σκοπέλου
Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη μιλάει για σοβαρό πρόβλημα αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις
Επιτακτική ανάγκη είναι η υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Σκόπελος λόγω της θεομηνίας, με την Ενωση Ξενοδόχων του νησιού να κρούει σε όλους τους τόνους τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση το νησί θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο προβληματισμός και η αγωνία των επαγγελματιών του νησιού κορυφώνονται, καθώς οι τουρ οπερέιτορς και γενικά οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, συνεχίζουν τις επαφές με το εξωτερικό, προσπαθώντας να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Βασιζόμαστε στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών που επισκέφτηκαν το νησί ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία. Εάν δεν γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις, θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», ανέφερε η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η κ. Διαμάντη εκφράζει την έντονη ανησυχία της, η οποία διακατέχει ταυτόχρονα το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση η Σκόπελος αν δεν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις.
Η Σκόπελος επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στη διεθνή τουριστική αγορά και ειδικότερα στην Αγγλία, η οποία αποτελεί το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού στο νησί. «Οι Βρετανοί προτιμούν τη Σκόπελο, είναι μέσα στις επιλογές τους για το καλοκαίρι και μας αγκάλιασαν, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την προτίμησή τους στο νησί», τόνισε η κ. Διαμάντη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «βγήκαμε στο εξωτερικό έχοντας ως δεδομένο τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές κατά τον καλύτερο τρόπο. Με αυτό το δεδομένο κινήθηκαν και οι τουρ οπερέιτορς, προκειμένου να προωθήσουν το νησί με βάση την εικόνα που υπήρχε μέχρι πρότινος, πριν να πληγεί, δηλαδή, από τη θεομηνία».
Σκιαγραφώντας τα σημερινά δεδομένα, η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού αναφέρει: «Η εικόνα του νησιού είναι θλιβερή, παραμένουν στο λιμάνι τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής, ενώ όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό, πραγματοποιούμε κρατήσεις, προβάλλοντας την πρότερη εικόνα του νησιού, όπως ήταν πριν από τη θεομηνία».
Στόχος και πρόθεση της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου είναι να κινηθεί δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βοηθηθεί το νησί και οι πληγέντες επιχειρηματίες. «Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών που επισκέφτηκαν το νησί. Αν δεν υλοποιηθούν πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, αλλοίμονο, θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», συμπληρώνει η πρόεδρος.

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων στη Σκόπελο

Παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δόθηκε στη Σκόπελο, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, εκδόθηκε χθες Παρασκευή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνεται παράταση μέχρι 31.12.2015, στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έπληξαν τους δήμους Σκοπέλου, Υδρας, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Δυτ. Αχαΐας, Φυλής και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου αναμένουν ακόμη την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που θα δώσει το «πράσινο φως» για τις ειδικές ελαφρύνσεις και τις προσωρινές απαλλαγές που αποτελούν κοινό αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger