Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ



Η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ως Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης ΄΄Θεσσαλία, η γη μας΄΄, τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της γεωργίας και κτηνοτροφίας στη Θεσσαλία, επισημαίνοντας:
«Η γεωργία και η  κτηνοτροφία είναι οι δυναμικότεροι  κλάδοι του πρωτογενή τομέα στη Θεσσαλία, οι οποίοι  αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Οι βασικοί λόγοι για την εξέλιξη αυτή είναι το δυσβάστακτο  κόστος παραγωγής λόγω κυρίως της ανεξέλεγκτης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών και των αγροτικών  εφοδίων , η φορολογία,  η  πτωτική πορεία της τιμής των κτηνοτροφικών προϊόντων ( κρέας- γάλα) , οι καθυστερήσεις στην καταβολή και κυρίως οι περικοπές στην εξισωτική αποζημίωση, η οριζόντια μείωση κατά 37,5% του ποσοστού της επιλεξιμότητας και της επιδότησης των δηλωθεισών εκτάσεων για βοσκοτόπους, η καθυστέρηση στην προώθηση των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας- κτηνοτροφίας και των σχεδίων βελτίωσης.
Δηλώνουμε την στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις  των αγροτοκτηνοτρόφων που είναι:

·         Φορολογία σε κάθε πραγματικό (καθαρό) εισόδημα και για κατάργηση των τεκμηρίων.
·         Απόσβεση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από το εισπραττόμενο εισόδημα.
·         Θέσπιση της αγροτοκάρτας για τους δικαιούχους επιδοτήσεων ώστε να πιστώνεται σ’ αυτή το 60% των επιδοτήσεων ώστε  να διευκολύνονται οι οικονομικές συναλλαγές των αγροτών.
·         Οι δικαιούχοι επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να εξοφλούνται άμεσα.
·         Οι εισφορές στον ΟΓΑ να καταβάλλονται με βάση το καθαρό εισόδημα.
·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και στις υπηρεσίες και για καθιέρωση έκδοσης τιμολογίων από τον αγρότη και όχι από τον έμπορο.
·         Χορήγηση επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο και  άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος  στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο»
  • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων.
·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα
  • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι
  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
Είναι εξαιρετικά θετική η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την σύγκλησή του σημερινού συμβουλίου για το καυτό θέμα της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία. Άποψη μου είναι ότι όλες οι ενέργειες πρέπει να ξεκινήσουν καταρχήν από την ιεράρχηση των στόχων με προτεραιότητα στους πιο ουσιώδεις, οι οποίοι αποτελούν και προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τις οποίες εισηγήθηκε και στήριξε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Σγουρίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger