Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αναμένουν ακόμη έγκριση στο Δήμο Σκοπέλου…


Πρωτοβουλίες για τη βοήθεια πληγέντων κατοίκων του νησιού
Δεν έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο φως» για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού με στόχο την ανακούφιση πληγέντων κατοίκων
Σε φάση αναμονής βρίσκεται ακόμη το αίτημα των επικεφαλής του δήμου Σκοπέλου σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για τη συνδρομή των πληγέντων κατοίκων του νησιού και όσων έχουν ανάγκη. Δύο μήνες μετά τη θεομηνία που προκάλεσε αμέτρητες πληγές στο νησί και έναν, αντίστοιχα, μετά την υποβολή του αιτήματος προς το αρμόδιο υπουργείο, το αίτημα του τραπεζικού λογαριασμού αλληλοβοήθειας αναμένει ακόμη το «πράσινο φως» προκειμένου να υλοποιηθεί, ενώ μέχρι στιγμής δόθηκε προφορική διαβεβαίωση από τους άνωθεν κρατούντες, ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Οπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός δεν αφορά την εκτέλεση έργων υποδομής αλλά αποκλειστικά και μόνο την ανακούφιση πληγέντων και εχόντων ανάγκη δημοτών μας».
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί στις 22 Σεπτεμβρίου, σαρώνοντας τα πάντα και προξενώντας σημαντικές ζημιές.
Στο μεταξύ, δεκάδες φίλοι του νησιού εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, ενώ όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος του νησιού «τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι θετικά και πολύς κόσμος, πελάτες των Σκοπελιτών επαγγελματιών, συμπαρίστανται και θέλουν να βοηθήσουν. Οπως μας αναφέρουν, θα επισκεφτούν, όπως κάθε φορά, το νησί και την επόμενη σεζόν, χωρίς να έχουν επηρεαστεί από τη θεομηνία που έπληξε τη Σκόπελο».
Ο κ. Βασιλούδης είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σταθερό τουριστικό ρεύμα στο νησί, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθεί η ανάλογη βαρύτητα από την πολιτεία στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί σημαντικές υποδομές του νησιού, όπως το τμήμα εισόδου στο λιμάνι της Σκοπέλου, το λιμάνι του Αγνώντα, συμπεριλαμβανομένου του επαρχιακού δρόμου, στα σημεία που έχουν υποστεί καταστροφή.
Τα βασικά αιτήματα του νησιού είναι η αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση των ζημιών, καθώς η άρτια εικόνα του νησιού είναι καθοριστικός παράγοντας στην προσπάθεια προώθησης του προορισμού στο εξωτερικό. «Είναι αναγκαία η αποκατάσταση των ζημιών, ούτως ώστε οι επισκέπτες να διαπιστώσουν ότι είναι σε ένα νησί όπου έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, έτσι ώστε να νιώθουν εξίσου ασφαλείς όπως και στο παρελθόν» όπως τονίζει ο κ. Βασιλούδης.
Παράλληλα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης τα έργα που εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα νησιωτικής πολιτικής και πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η πεζοδρόμηση και ο ηλεκτροφωτισμός στο Νέο Κλίμα, η δημιουργία πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στη Γλώσσα καθώς επίσης και η διαμόρφωση της παιδικής χαράς Γλώσσας. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται, παράλληλα, η αναστήλωση και συντήρηση του μοναστηριού του Ταξιάρχη στην περιοχή της Γλώσσας και η αντικατάσταση των καταθλιπτικών αγωγών της ΔΕΥΑΣ που συνδέουν τις γεωτρήσεις με τις δεξαμενές του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger