Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τις απόπειρες ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας καταδικάζουν οι ΕΕΔΔΑ, ΕΕΔΥΕ και Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος

Ο Ν. Μαδούρο
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταδικάζουν την απόπειρα ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με την βοήθεια των αντιδραστικών δυνάμεων της χώρας και των Μέσων Ενημέρωσης που τη στηρίζουν.
Στην καταγγελία τους αναφέρουν:

«Οι προσπάθειες αυτές που έχουν ενταθεί από το Φλεβάρη του 2014, κορυφώνονται όσο προχωράμε προς τις εκλογές που έχουν οριστεί για τις 6 Δεκέμβρη. Οργανώνονται κυρίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και εκτελούνται, πρώτα και κύρια, από τις ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις, που ετοιμάζονται και φέτος να κατέβουν ενωμένες στις εκλογές, ενώ το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης επιδίδονται σε ένα όργιο ψευδολογίας, παραπληροφόρησης και υπονόμευσης. Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε τεχνητές ελλείψεις βασικών προϊόντων, σε βιαιότητες στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων.
Η ΕΕΔΔΑ, η ΕΕΔΥΕ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις αυτές του ιμπεριαλισμού, της εξωτερικής και εσωτερικής αντίδρασης. Εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας, που αγωνίζεται για το δικαίωμά του να καθορίζει ο ίδιος τις τύχες της χώρας του, χωρίς ξένες επεμβάσεις κάθε είδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger