Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Νέο ναυάγιο στη Σάμο - 4 βρέφη και 2 παιδιά πνίγηκαν έξι μέτρα από την ακτή

Άλλοι 11 πρόσφυγες έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν η πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή και λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.
Νέο ναυάγιο στη Σάμο - 4 βρέφη και 2 παιδιά πνίγηκαν έξι μέτρα από την ακτή
Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη. Από το νέο ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται σκάφος του λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.


Εν τω μεταξύ, μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.
Το σκάφος, που ήταν μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα «φονικά» βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.
Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.
Πάνω από 3.000 στον Πειραιά 
Νέο ναυάγιο στη Σάμο - 4 βρέφη και 2 παιδιά πνίγηκαν έξι μέτρα από την ακτή
3.337 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν μέχρι το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, με δύο πλοία. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος Ρόδος» που μεταφέρει άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger