Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δεμένα όλα τα πλοία την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία όλων των κατηγοριών, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

Με τη σειρά τους και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια κατέρχονται στις 12 Νοεμβρίου στην απεργία. «Βιώνουμε εδώ και χρόνια τον εφιάλτη του ξεπουλήματος και της διάλυσης των λιμανιών. Παρά την αντίθεση αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, η κυβέρνηση προχωράει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης όλων των λιμανιών με άπνοια επενδύσεων, δραματική συρρίκνωση του προσωπικού και εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).
Καλεί τους εργαζομένους στον ΟΛΠ να δώσουν το παρών στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, και τους λιμενεργάτες των άλλων περιοχών να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger