Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σποράδες H Δάφνη Χλιβερού - Γιέγκη αναφέρει ότι δεκάδες ξένοι επιθυμούν να επενδύσουν στη Σκόπελο


H Δάφνη Χλιβερού - Γιέγκη αναφέρει ότι δεκάδες ξένοι επιθυμούν να επενδύσουν στη Σκόπελο
Σφοδρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από όλο τον κόσμο για το νησί παρά τη θεομηνία
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη θεομηνία που το έπληξε, αλλά διαθέτει πολλούς ένθερμους φίλους και το κυριότερο, εν δυνάμει επενδυτές. Κάτοικοι διαφόρων περιοχών του πλανήτη από την Ευρώπη, έως το Ισραήλ και τη μακρινή Αυστραλία εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να επενδύσουν στο νησί, αγοράζοντας κάποιο ακίνητο με παραδοσιακό χρώμα. Περισσότερα από δέκα ακίνητα έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής στο νησί στη διάρκεια του καλοκαιριού και όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από παντού. Τα προηγούμενα χρόνια δεν δουλέψαμε τόσο πολύ όσο φέτος» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δάφνη Χλιβερού-Γιέγκη, εργαζόμενη σε γραφείο real estate του νησιού.
Τις προσεχείς μέρες αναμένεται, σημειωτέον, κυρία από την Αυστραλία, προκειμένου να δει από κοντά το ακίνητο που επιθυμεί να αγοράσει. Η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στο πεδίο του real estate, επιβεβαιώνει τη θέση των επαγγελματιών ότι είναι έντονη η διάθεση του κόσμου να συνδράμει το νησί, την τοπική κοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο, επενδύοντας ποσά που κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο, προκειμένου να αγοράσουν το ακίνητο της επιλογής τους.
«Ο κόσμος θέλει να αποδράσει, να φύγει από τη χώρα όπου κατοικεί και να έρθει στη Σκόπελο» όπως υπογράμμισε η κ. Χλιβερού, η οποία πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πέντε τουλάχιστον αγοραπωλησίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι δεν επιθυμούν να τις αναστείλουν. Αντίθετα, συνεχίζουν με το ίδιο ενδιαφέρον τη διαδικασία αγοράς κάποιου ακίνητου στο νησί».
Ιταλοί, Ελληνες, Γερμανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Αυστραλοί, Ισραηλινοί, έχουν το βλέμμα στραμμένο προς την κατεύθυνση των Βορείων Σποράδων και της Σκοπέλου. Παράλληλα, δεκάδες ξένοι που έχουν ήδη αγοράσει ή διατηρούν επί αρκετά χρόνια μόνιμη ή εξοχική κατοικία στο νησί, επικοινωνούν τηλεφωνικά με γείτονες, φίλους και γνωστούς, ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, αλλά και για ενδεχόμενες ζημιές στο ακίνητό τους. Αρκετοί επιστρέφουν, ταυτόχρονα, στο νησί για να δουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τη νεροποντή.
Επενδυτές οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την αγορά κάποιου ακινήτου, επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες των γραφείων real estate ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση του νησιού, εμμένοντας παράλληλα στην πρόθεση τους να επενδύσουν το ποσό που έχουν στη διάθεσή τους.
Γνωστοί και γείτονες τσεκάρουν τις οικίες των φίλων του νησιού που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ όπως επεσήμανε η κ. Χλιβερού «είναι εντυπωσιακή η προτίμηση πολλών ξένων στη Σκόπελο. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν τους έχει επηρεάσει η θεομηνία που έπληξε το νησί και επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, εμμένοντας στην αρχική τους απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger