Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Γουρούνα κολύμπησε από τη Σκόπελο μέχρι την …Οκτωνιά

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στη Σκόπελο η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί στις 22 Σεπτεμβρίου.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που παρέσυραν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα και πολλά ζώα πνίγηκαν.
Ένας επιχειρηματίας που διατηρούσε εκεί κατάστημα ενοικίασης μοτοσικλετών υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή όταν χείμαρρος παρέσυρε δεκάδες "γουρούνες" και τις έφτασε έως τη θάλασσα.

Μία εξ αυτών κατάφερε να σταθεί στην επιφάνεια, περιπλανήθηκε στο Αιγαίο για 14 ημέρες αλλά τα κύματα την οδήγησαν στην παραλία Γράβες της Οκτωνιάς.
Μέλη της Ομάδας μας ενημερώθηκαν για την έλευση του "παράξενου ναυαγού", πήγαν στο σημείο, τον περισυνέλεξαν, και τον μετάφεραν στο χωριό μας. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία και το Λιμενικό για το συμβάν, ενώ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη της ο οποίος έμεινε έκπληκτος για την τεράστια θαλάσσια διαδρομή που κατάφερε να διανύσει η τετράτροχη γουρούνα του.
Η γουρούνα κολύμπησε μονάχη της 60 ναυτικά μίλια μέχρι να φτάσει εδώ, πιθανόν να γνώριζε ότι οι εθελοντές διασώστες της Οκτωνιάς θα της έδιναν μία χείρα βοηθείας για να μην βρεθεί στον πάτο.
omasoktonias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger