Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το «κατεστημένο»...


Το άλλο το μάθατε; Η «ολιγαρχία» και το «κατεστημένο» είναι, λέει, απέναντι στην «προσπάθεια» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Γνωρίζουμε καλά ότι οι σχεδιασμοί της ολιγαρχίας και του πολιτικού κατεστημένου θα είναι απέναντι στην προσπάθειά μας. Τώρα, όμως, γνωρίζουν κι εκείνοι καλά ότι όταν είναι δεδομένη η επιθυμία του λαού μας για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει». Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...Πού ακριβώς την είδε αυτήν την «εναντίωση» από την «ολιγαρχία» δεν μας εξήγησε, βέβαια... Ο ΣΕΒ, ας πούμε, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή να προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει». Ο ΣΕΤΕ των
μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού τονίζει: «Ευελπιστούμε πως, με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε, η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας».
Αλλά και εκτός των συνόρων, η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι «η νέα κυβέρνηση έχει τώρα την εντολή να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεσμεύτηκε», ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένα σωρό εκπρόσωποι της «αφρόκρεμας» από την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες μέρες για να ακούσουν τον Αλ. Τσίπρα να τους εγγυάται «ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα», για να κάνουν μπίζνες στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Τόσο πολύ την «πολεμάει» αυτή η ριμάδα η ολιγαρχία την «προσπάθεια» του ΣΥΡΙΖΑ...
Φτάνει, όμως, πια με το δούλεμα! Ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδια στο νέο βάρβαρο μνημόνιο που υλοποιείται ταχύτατα και για λογαριασμό ακριβώς αυτής της «ολιγαρχίας», των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είναι ο εργαζόμενος λαός με την οργάνωσή του και την πάλη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger