Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Τράπεζα Πειραιώς!"

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Τραπέζης Πειραιώς, σε καθεστώς χρεοκοπίας (D – Default), από επιλεκτική χρεκοπία (SD – Selective Default) που είχε ενωρίτερα.
Ταυτόχρονα ο οίκος υποβάθμισε σε D, από CCC- προηγουμένως, και το μη εξασφαλισμένο χρέος (senior unsecured debt) της τράπεζας.
Όπως εξηγεί ο S&P, η απόφασή του να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις της Τραπέζης Πειραιώς είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της τράπεζας – την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – πως θα προχωρήσει σε προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά.
Σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης, η εν λόγω διαδικασία αφορά σε μια δυσμενή ανταλλαγή, γιατί καταδεικνύει πως οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία (ως κέρδη) έναντι εκείνης των αρχικών τίτλων.
Δεδομένης αυτής της δυσμενούς ανταλλαγής και στη σκιά των capital controls που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τα τέλη Ιουνίου, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, σύμφωνα με τη μεθοδολογία μας, σχολιάζει ο οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger