Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σποράδες Στη Σκόπελο ο Πάνος Καμμένος



Τη Σκόπελο αναμένεται να επισκεφτεί αύριο Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος
Τη Σκόπελο αναμένεται να επισκεφτεί αύριο Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, επικεφαλής κλιμακίου. Ο υπουργός αναμένεται να αφιχθεί αύριο με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νησί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφτεί τις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, τον Αγιο Ρηγίνο, το Βαθύρεμα, το Στάφυλο και τον Αγνώντα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε χθες η δημοτική αρχή από το γραφείο του υπουργού, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, εκτός απροόπτου, ενώ σήμερα αναμένεται να καθοριστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, έχει υποβληθεί από τη δημοτική αρχή Σκοπέλου αίτημα παραμονής του κλιμακίου της ΜΟΜΑ για δύο τουλάχιστον εβδομάδες στο νησί, προκειμένου να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, η οποία έπληξε το νησί.
Μετά την επίσκεψη του υπουργού υποδομών κ. Σπίρτζη στο νησί, ακολουθεί η επίσκεψη του κ. Καμένου, ο οποίος θα περιηγηθεί στις πληγείσες περιοχές και στα σημεία όπου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης, από τα συνεργεία της Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως.
Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, μεταφέρθηκαν στη Σκόπελο μηχανήματα αλλά και προσωπικό της ΜΟΜΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν θέσει το νησί των Βορείων Σποράδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προσπάθειες ανασυγκρότησης
Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας κ. Κασίμη, είχε, εξάλλου, χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου του νησιού. Ο κ. Κασίμης δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα.
Παράλληλα, ο κ. Βασιλούδης θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Υποδομών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποία αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη θεομηνία.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger