Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Λεβεντιά»;

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – Realnews

Τον Νοέμβρη του 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, κατόπιν υπόδειξης της τρόικας, προχώρησε στην ανατροπή του νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει δέκα μόλις μέρες πριν για τις 100 δόσεις.

Τότε ξέσπασε σάλος, δεδομένου του γεγονότος ότι η ελληνική δημοκρατία είχε περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε ένα νεύμα της τρόικας ήταν αρκετό για να ανατρέπονται νόμοι ψηφισμένοι από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σήμερα εκείνο που συμβαίνει είναι η κυβέρνηση Τσίπρα - Κομμένου να ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Με το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, ό,τι νόμος ψηφίστηκε το προηγούμενο οκτάμηνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργήθηκε. Από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τις ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους μέχρι τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, όλα διαγράφηκαν.

Ο,τι ψίχουλο χρησιμοποιήθηκε για να ριχτεί στάχτη στα μάτια του κόσμου την περίοδο της «διαπραγμάτευσης», τώρα -και κατόπιν των υποδείξεων των «θεσμών» και του τρίτου μνημονίου-το ακύρωσαν.

Εναν χρόνο πριν, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άλλαξε τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορούσε ότι συμπεριφερόταν σαν μαριονέτα της τρόικας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μιλούσε για καθεστώς «μπανανίας», για συνθήκες «αποικιοκρατίας» και για κατάσταση έσχατης «αναξιοπρέπειας» στην οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα όσοι την κυβερνούσαν.

Σήμερα που τα ίδια που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά τα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, η «μπανανία» πώς λέγεται; «Ανεξαρτησία»; Και η «αναξιοπρέπεια» πώς  λέγεται; «Αριστερή... λεβεντιά»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger