Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

«Η είδηση του καρκίνου μου ήρθε σαν κεραυνός»

«Η είδηση του καρκίνου μου ήρθε σαν κεραυνός»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόσληψης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου, η Μαρία Χούκλη το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, περιέγραψε τη προσωπική της μάχη με την επάρατη νόσο.
Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων με ένα συγκλονιστικό κείμενο που έστειλε στο Πρακτορείο FM, αποκάλυψε τα εξής:

«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός. Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου.

Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη. Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών - αποκλεισμών. Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger