Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος: Παράταση παραμονής της ΜΟΜΑ ζητά ο δήμαρχος

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙ
Παράταση παραμονής του κλιμακίου Μηχανικού στη Σκόπελο, ζητά ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης, διότι ο Δήμος δεν διαθέτει χρήματα για να πληρώσει τα ιδιωτικά μηχανήατα που εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και προκειμένου η κατάσταση στο νησί, που χτυπήθηκε ανελέτα από ατ καιρικά φαινόμενα, να γίνει πιο υποφερτή.

ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο δήμαρχος Σκοπέλου, ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε φάση συμπλήρωσης του φακέλου με τις δημοτικές υποδομές που έπαθαν ζημιά, που θα κοινοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Περιφέρεια Θεσσαλίας στα αρμόδια υπουργεία.
«Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποκαστάσεις, σε όλο το οδικό δίκτυο και όπου μπορεί να επέμβει η ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως). Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει για μερικές ημέρες ακόμη και να μας βοηθήσει για να φέρουμε το νησί σε κάποια καλή κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.
Ο κ. Βασιλούδης πρόσθεσε ότι μαζί με τα στρατιωτικά μηχανήματα δουλεύουν και μηχανήματα ιδιωτών, αλλά ο Δήμος δεν έχει χρήματα για την πληρωμή τους και επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση του Δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών, για να πληρωθούν οι ιδιώτες που προσέφεραν σημαντικό έργο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, από την επίσκεψη του υπουργού στο νησί μέχρι σήμερα δεν υπήρξε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία και το υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή της αποστολής των εγγράφων που απαιτούνται με εκτίμηση των ζημιών στις υποδομές, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη εικόνα της ζημιάς.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκτίμησης των ζημιών, ο κ. Βασιλούδης ανέφερε ότι, από το τεχνικό δελτίο της Περιφέρειας, μόνο οι ζημιές στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, απαιτούν ποσό 2,5 εκ. € για να επισκευαστούν, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές στο λιμάνι στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και σε περίπου 300 πληγέντες κατοίκους και επαγγελματίες.
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, βρίσκεται στη Σκόπελο από τις 24 Σεπτεμβρίου (δύο ημέρες μετά τις πρωτοφανής πλημμύρες) και επιχειρούν προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου, υποδομών στο χώρο του λιμανιού και στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), αλλά και όπου αλλού υπάρχουν ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger