Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ





                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες, που δοκιμάζονται σκληρά τούτη την ώρα, αφενός από την καταιγίδα  που έπληξε το νησί μας και αφετέρου από τη «φοροκαταιγίδα» των αντιλαϊκών μέτρων που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το Μνημόνιο 3.
    Αποδείχθηκε ότι η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες σε όσα έργα υλοποιήθηκαν, οδήγησε σε ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του σκοπελίτικου λαού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές.

   Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να καλύψουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την εγκατάλειψη της λαϊκής ανάγκης για πλημμυροπροστασία. Το σχέδιο «Ξενοκράτης», κομμένο και ραμμένο στη λογική της υποχρηματοδότησης, αποδείχθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, το λιμάνι βούλιαξε, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδηρικών, βάρκες χάθηκαν στη θάλασσα, το γήπεδο μεταμορφώθηκε σε λασπότοπο, παραλίες χάθηκαν από το χάρτη… 
   Όλη αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να αποδίδεται μόνο σε «θεομηνίες» ή σε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά κυρίως στις πολιτικές που θυσιάζουν την προστασία του λαού στο βωμό των κερδών του Κεφαλαίου. Τη στιγμή που τεράστια κονδύλια διατίθενται στις τράπεζες και την επιδότηση μονοπωλιακών ομίλων, απορρίπτουν διαχρονικά τις προτάσεις του ΚΚΕ για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, όπως έγινε πρόσφατα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, με αφορμή τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος. Η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία δεν αντέχει την προστασία ανθρώπων και κατοικιών…
    Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το νεοεκλεγέντα βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος Κώστα Στεργίου και τον περιφερειακό σύμβουλο  Θεσσαλίας Γιώργο Λούμα βρέθηκε στο νησί για να συμπαρασταθεί στους πληγέντες και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για άμεση αντιμετώπιση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger