Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έργα προϋπολογισμού 6.97 εκ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλόννησο

Κώστας Αγοραστός: «Μέσα από έργα υποδομών δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης»

tzortzi gyalos
Αλλάζει η εικόνα της Αλοννήσου με σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 6.973.000. Πρόκειται για έργα που αφορούν τους τομείς των υποδομών, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας αλλά και γενικότερα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αλοννήσου.
Αναλυτικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕ∆ΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΠΡΙΣΙΕΣ

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου, την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και τέλος την κατασκευή υποδομών στίβου (συνθετικός τάπητας-TARTAN) σε συνδυασμό με τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 405.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Το έργο αφορά στην επέκταση του Δημοτικού Σχολείου του νέου οικισμού (Πατητήρι) στην νήσο Αλόννησο και περιλαμβάνει:
i. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κ1), ανεξάρτητου κτιρίου, με χρήση χώρων: αρχείο – γραμματεία – φωτοτυπικό και Ιατρείο.
ii. Κατασκευή νέου διωρόφου (Κ2), σχολικού κτιρίου, με χρήσεις χώρων ανά όροφο ως ακολούθως:
α) το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους,
β) το ισόγειο περιλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο WC αγοριών – κοριτσιών – ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο,
γ) ο πρώτος υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο αιθουσών διδασκαλίας, χώρο βιβλιοθήκης χώρο WC ανδρών και χώρο WC κοριτσιών.
iii. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κτίριο Ι), στο είδη υπάρχον κτίριο, με χρήσεις αιθουσών διδασκαλίας και μικρού γραφείου.
Οι εν λόγω κατασκευές έχουν επιφάνεια 1.165τ.μ. κυρίων χώρων και 510τ.μ. βοηθητικών χώρων περίπου. Με το έργο αυτό, επεκτείνεται το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου και δίνεται έτσι η δυνατότητα να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας στα ολοήμερα σχολεία. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.526.4,000 ευρώ.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ Ο∆ΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΕΩΣ ΓΙΑΛΙΑ

Πρόκειται για έργο οδοποιίας του Δήμου Αλοννήσου και αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση Προφήτης Ηλίας (διασταύρωση της υπόψη οδού με την δημοτική οδό Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου) έως την παραλία στον όρμο Γιάλια. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελίτωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενης χωμάτινης οδού, μήκους 1.290,10 m με ταυτόχρονη βελτίωση μηκοτομικών κλίσεων καθώς. Επίσης περιλαμβάνει τα αναγκαία τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων υδάτων καθώς και την απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ο∆ΟΥ ΠΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗ ΓΙΑΛΟ

Πρόκειται για έργο οδοποιίας του Δήμου Αλοννήσου και αφορά στην βελτίωση και επισκευή τμημάτων του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου πρόσβασης προς την παραλία Τζώρτζη Γιαλός. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.450 m περίπου (με τα 437,71 m να αφορούν την πλήρη ανακατασκευή της οδού, ενώ τα υπόλοιπα 1.022m να αφορούν την τοποθέτηση νέου τάπητα στην υφιστάμενη, κακής ποιότητας άσφαλτο). Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η απαιτούμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 188.500 ευρώ.

parking∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΩΡΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στη θέση «Αλώνια» στη χώρα Αλοννήσου.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου, με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού. Με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 631.500 ευρώ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΟΡΜΟΥ ΒΟΤΣΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Στον όρμο του Βότση Αλοννήσου υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο το οποίο δεν εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των αλιέων και των αλιευτικών σκαφών της περιοχής.
Οι υφιστάμενοι μώλοι του αλιευτικού καταφυγίου είναι ανεπαρκείς, καθώς κατά την διάρκεια ανέμων νότιο-νοτιοανατολικών διευθύνσεων εισβάλλουν στην λιμενολεκάνη μεγάλα κύματα, δημιουργώντας προβλήματα στα ελλιμενίζοντα σκάφη.
Με την τρέχουσα εργολαβία “Συμπλήρωση Λιμενικών Εγκαταστάσεων Αλιευτικού Καταφυγίου Όρμου Βότση Αλοννήσου”, συμβατικού αντικειμένου 3.393.042,83 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, θωρακίζονται και επεκτείνονται οι υφιστάμενοι μώλοι παρέχοντας στην λιμενολεκάνη προστασία. Έχει αρχικό προϋπολογισμό 3.860.000 ευρώ.
allieytiko votsi

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να υλοποιεί σειρά έργων και στην Αλόννησο, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσουν σημαντικά καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, ενισχύοντας σειρά τομέων όπως οι υποδομές, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο τουρισμός και φυσικά προσφέροντας στην τοπική οικονομία.
Στόχος μας είναι η Αλόννησος να αναπτυχθεί ισόρροπα και να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για τον τουρισμό μας, ενώ παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους
Με τα έργα αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αγγίζουν σε προϋπολογισμό τα 7 εκ. ευρώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα προσφέρονται θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μέσα από έργα υποδομών δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης ο οποίος πρόσφατα επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στην Αλόννησο, συμπλήρωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα εμπρός στην ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νησιωτών Θεσσαλών. Η εκτέλεση δεκάδων έργων όχι μόνον στην Αλόννησο αλλά και στα άλλα νησιά, αλλάζει προς το θετικό τη συνολική τους εικόνα, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των κατοίκων».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης δήλωσε τα εξής: «Είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αρκετά έργα αυτή τη στιγμή στο δήμο Αλοννήσου. Όλα αυτά τα έργα, οι δρόμοι, το σχολείο, το παρκινγκ, είναι έργα ζωτικής σημασίας, πάρα πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία. Ευελπιστούμε με το τελείωμα των εργασιών, αυτά τα έργα να αποδοθούν στους πολίτες προσφέροντας τους τα αναμενόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger