Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η εκδικητική μανία του αστικού κράτους, βάζει σε κίνδυνο την ζωή της Εύης Στατήρη - Στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η εκδικητική μανία του αστικού κράτους σε όσους/ες θεωρεί αντιπάλους του δεν έχει όρια. Και αυτό το βλέπουμε για μια ακόμα φορά στην αντιμετώπιση που δείχνει στο πρόσωπο της συντρόφου του κρατούμενου για την υπόθεση των "Πυρήνων της Φωτιάς" Γ. Τσάκαλου, Εύης Στατήρη.

Και ενώ όπως τόνισε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης –μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό- υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που πιστοποιούν ότι η Στατήρη δεν έχει ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση, είναι αθώα, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν αρνείται να τεθεί υπό διαδικασία  ηλεκτρονικής παρακολούθησης και  «γεωεντοπισμού», ώστε να αποφυλακιστεί, βάσει του άρθρου 18 του νόμου 4322, «κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ωθήσουν έναν άνθρωπο στα άκρα για να του δώσουν ό,τι δικαιούται».

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Εύη Στατήρη ξεκίνησε απεργία πείνας από την Δευτέρα, 14 Σεπτέμβρη, όταν το συμβούλιο εφετών, με πρόεδρο την πρόεδρο εφετών Χαλεδίδου απέρριψε το αίτημα της να αποφυλακιστεί υπό όρους, βάζοντας ανάχωμα το ίδιο της το σώμα, στον αγώνα ενάντια σε αυτή την εκδικητική  μεταχείριση  από μεριάς κράτους.

Την Κυριακή, 27 Σεπτέμβρη  όταν οι γιατροί που την  εξέτασαν διαπίστωσαν ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί σοβαρότατα, λόγο της απεργίας πείνας μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σήμερα η Εύη Στατήρη βρίσκεται σήμερα στην17η μέρα απεργίας πείνας και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη για την υγεία και τη ζωή της.

Για τις 6 σήμερα το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 26χρονη απεργό πείνας έξω από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Η αλληλεγγύη δεν είναι επιλογή είναι καθήκον.

Ολοι/ες σήμερα το απόγευμα στις 6, να βρεθούμε στην συγκέντρωση για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην 26χρονη κρατούμενη και ν’ απαιτήσουμε την άμεση αποφυλάκισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger