Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα συντονισμένες κινητοποιήσεις Στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα η σύσκεψη που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

Από την κινητοποίηση των αγροτών στον Πύργο Ηλείας, την περασμένη Τετάρτη
Από την κινητοποίηση των αγροτών στον Πύργο Ηλείας, την περασμένη Τετάρτη
Eurokinissi
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στη Λάρισα (ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, Ρούσβελτ 14, δίπλα στην πλατεία Ταχυδρομείου), πραγματοποιείται η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.Στη σύσκεψη αναμένεται ν' αποφασιστεί η οργάνωση στο αμέσως επόμενο διάστημα συντονισμένων πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων για την αντίκρουση της νέας σφοδρής επίθεσης που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μιας επίθεσης που εκδηλώνεται με τα νέα, σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και υπακούουν στις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2015 - 2020, με στόχο το παραπέρα ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την περαιτέρω συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Τέτοια μέτρα είναι: Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά. Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος. Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες προετοιμάζουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων, στη σκληρή μάχη που δίνουν για να επιβιώσουν, γνωρίζοντας πως για να έχει επιτυχία αυτός ο αγώνας, χρειάζεται να είναι μαζικός και δυναμικός. Ταυτόχρονα, να εξασφαλίζει σε κάθε του βήμα τη συμμαχία και τη συμπαράταξη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης.
Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν, διεκδικώντας άμεσα μέτρα και λύσεις που θα τους δώσουν ανάσα ζωής, θα αποκτά πολλαπλάσια δύναμη και αποτελεσματικότητα όσο περισσότερο συνδέεται με το στόχο για την ανατροπή της κυρίαρχης αντιαγροτικής πολιτικής, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
Ζεσταίνουν τις μηχανές
Ηδη τις προηγούμενες μέρες, σε διάφορες περιοχές της χώρας, έγιναν κινητοποιήσεις από τοπικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες αγροτοκτηνοτρόφων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, προετοιμάζοντας το κλίμα για συντονισμένους αγώνες. Τελευταία τέτοια κινητοποίηση ήταν αυτή που οργάνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, αποκλείοντας συμβολικά τον κόμβο Αγ. Γεωργίου έξω από την πόλη του Πύργου.
Για περίπου 30 λεπτά οι συγκεντρωμένοι ενημέρωναν του διερχόμενους για τα δίκαια αιτήματά τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με μηχανοκίνητη πορεία προς τη ΔΟΥ Πύργου.
Οι προετοιμασίες προχωράνε και στη Θεσσαλία. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που έχει αποφασίσει τη διοργάνωση παγκαρδιτσιώτικου - παναγροτικού συλλαλητηρίου με τρακτέρ στην πόλη της Καρδίτσας για τα τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη, οργανώνει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών του νομού, μεθαύριο Τρίτη, στις 7 μ.μ., στον Παλαμά, στην οποία θα γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα.
Ανάλογο συλλαλητήριο, το ίδιο διάστημα, αναμένεται ν' αποφασίσει για τον Τύρναβο ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος στη σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 22 Οκτώβρη.
Συσκέψεις προετοιμασίας οργώνονται επίσης από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και τοπικούς αγροτικούς συλλόγους και στις άλλες επαρχίες του νομού - Φάρσαλα, Ελασσόνα, Αγιά - ενώ ίδια δραστηριότητα αναπτύσσουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» και Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger