Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεφτιλισμένοι ... Κατάντησαν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο


Του Γ. Γ.

Απλώς θα έδιναν ένα μελαγχολικό χαμόγελο,  τα «επιτεύγματά» της πρώτης «αριστερής κυβέρνησης» αν περιοριζόταν να  δίνουν τροφή στους σκιτσογράφους –όπως η γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού που παραθέτουμε- και δεν έφταναν στο σημείο να καταντούν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο.

Αλήθεια, θα μπορούσε πριν μερικούς μήνες να φανταστεί κάποιος  ότι θα υπήρχαν άτομα με αναφορά στην «αριστερά» και θα  έβαζαν την σφραγίδα τους ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική μπανανία;  

Κι όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές, στην χώρα μας θα εγκατασταθούν 20 ξένοι «δερβέναγες»  και θα καθορίζουν τα πάντα. 
Αυτοί θα νομοθετούν, και το κοινοβούλιο «μας» απλώς θα επικυρώνει τις αποφάσεις τους. Αυτοί θα καθορίζουν κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. «Από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας» όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα που αναφέραμε.

Και εμείς αναμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης, λες και θα αλλάξει τίποτα στις ειλημμένες αποφάσεις των ξένων «εταίρων» με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία και το υπηρετικό της πολιτικό προσωπικό.

Το πρωτοσέλιδο κείμενο της «Αγοράς»

Υπο την αυστηρή επιτροπεία των Βρυξελλών θα τεθεί η νέα κυβέρνηση σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.

Ο Ολλανδός γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάαρτεν  Φερβέι ως ο επικεφαλής της νέας 20μελούς Task Force θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. 

Η «ομάδα Φερβέι»  θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα και θα ετοιμάζει ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης της οικονομίας.

Παράλληλα, θα μπορεί να αναθέτει μελέτες και στο ΔΝΤ, ικανοποιώντας την θέληση της Γερμανικής πλευράς για την εμπλοκή του ταμείου στο τρίτο μνημόνιο.

Χαρακτηριστικό της δύναμης που θα έχει η νέα Task Force είναι ότι θα συνομιλεί απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με την επιθυμία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger