Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο νησί


Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκε, χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον Κ. Στεργίου, νεοκλεγέντα βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος, και τον Γ. Λούμα, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, ενώ ο βουλευτής του Κόμματος επικοινώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και ζήτησαν να επιταχυνθεί κάθε διαδικασία για την ανακούφιση των κατοίκων.
Σε δήλωσή του πριν την αναχώρηση ο Κ. Στεργίου υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, επισημαίνοντας ότι η ανυπαρξία έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Σκόπελο είχαν ως αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι τεράστιες.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται ότι απαιτούνται δράσεις όπως:

  • Να αποκατασταθούν άμεσα η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.
  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία από κλιμάκιο των αρμόδιων υπηρεσιών και να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών.
  • Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων (κατοίκων, επαγγελματιών, αλιέων, αγροτών), και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να υπάρξει άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς το δήμο Σκοπέλου για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών με άμεσα έργα για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στην επόμενη νεροποντή, αλλά και για την κατασκευή όλων των αναγκαίων έργων για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
  • Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
  • Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ και τα δημοτικά τέλη. Ρύθμιση των δανείων.
  • Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό στο δήμο Σκοπέλου με τις απαραίτητες ειδικότητες για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger