Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σκόπελος βοήθεια άραγε για της καταστροφές με αύξηση του ΦΠΑ?

Πρώτοι θα δουν τους αυξημένους συντελεστές οι κάτοικοι κοντινών και τουριστικών νησιών όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος και η Τήνος Η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αντί της υπουργικής απόφασης φαίνεται να προκρίνεται για την εφαρμογή - κατά την επιταγή του τρίτου Μνημονίου - της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.


Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών από την 1η Οκτωβρίου αποφασίστηκε να ξεκινήσει από τα πιο κοντινά και τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος και η Τήνος ελλείψει στοιχειων για το κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως γράφουν τα ΝΕΑ. Ο κατάλογος, πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί παρά το ότι το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αλεξιάδης και Σαββαΐδου.

Μετά την πρώτη ομάδα νησιών που θα «χάσουν» τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα την 1η Ιουνίου 2016 και μια τρίτη ομάδα την 1η Ιανουαρίου 2017.

Με την εφαρμογή του μέτρου οι συντελεστές από 5%,9% και 16% που ισχύει σήμερα, θα αυξηθούν σε 6%, 13% και 23%, όπως, δηλαδή, ισχύει και για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger