Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΠΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΥΓΙΕΙΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Τέλειωσαν τα των εκλογών, βγήκε η νέα κυβέρνηση, εμείς ετοιμαζόμαστε να βγούμε στα βουνά με όλα αυτά που έρχονται, όλα όσα φέρνει στον τόπο το «ολόφρεσκο» μνημόνιο 3, ο χειμώνας έρχεται, και γενικά, ΟΛΑ συνεχίζονται «κανονικά» στην Ελληνική καθημερινότητα.
Τα κόμματα κάνουν «ταμείο» να δουν τι έκαναν και τι δεν έκαναν στην προεκλογική περίοδο, τα κανάλια είναι και πάλι γεμάτα από μαϊντανούς αναλυτές των εκλογικών αποτελεσμάτων, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κοσμάκη με τα μύρια όσα προβλήματα, και η πολιτική αναισθησία και απανθρωπιά, συνεχίζει να τραβά τον ανήφορο.
Για ακόμα μια φορά θα αναφερθώ στα άτομα με χρόνιες παθήσεις, με αναπηρίες, γιατί είναι ένα κεφάλαιο, το οποίο τουλάχιστον τη χώρα μας, ΔΕΝ την τιμά καθόλου.. Είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και το τονίζω αυτό, γιατί δυστυχώς μόνο σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν αντιμετωπίζονται από την … «πολιτεία», αλλά και από μεγάλη μερίδα του κόσμου, οι οποίοι ΑΝΑΙΤΙΑ έχουν εδώ και χρόνια στοχοποιηθει και μεταφραστεί σαν «αριθμοί» μέτρων, και προϋπολογισμών.

Είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από κάποια αρρώστια, και να ζουν πλέον με αυτήν, είτε κατάκοιτοι σε ένα κρεβάτι, είτε σε αναπηρικό καροτσάκι, είτε πάλι στα πόδια τους, μισεροί, περιμένοντας την «ελεημοσύνη» του κράτους πρόνοιας για να ζήσουν, να πάρουν τα φάρμακα τους, να….. Μίλησα για «ελεημοσύνη», και αναφέρομαι στα όποια βοηθήματα, επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, ΟΛΑ αυτά, που ειδικά τα τελευταία χρόνια μπήκαν στο ανελέητο ψαλίδι των μεταρρυθμίσεων, των μνημονίων, των πειραμάτων, της αδιαφορίας, της απανθρωπιάς, και που να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ αδέλφια, οι άνθρωποι αυτοί, ΟΛΟΙ, τα ανταλλάσσουν πολύ ευχαρίστως, ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ, με την ΥΓΕΙΑ τους που δυστυχώς ΔΕΝ  έχουν.
Και ΗΡΘΑΝ τα «νέα» μνημονικά μέτρα, τα οποία ρίχνουν ουσιαστικά  στον Καιάδα ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες.
Να δούμε την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, την ΑΜΕΣΗ και ΕΜΜΕΣΗ των ανθρώπων αυτών; Πάρετε μια μικρή «πικρή γεύση»……
«Μειωμένη κατά 1 δις ευρώ ετησίως η κρατική επιχορήγηση για κοινωνική πρόνοια!
Υπό κατάργηση τα προνοιακά επιδόματα.
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) με «ρήτρα φτώχειας».
Κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.
Αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων.
Αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου και
Επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας.» .
Εκεί που θεωρητικά πήγε να γίνει κάτι για να σταματήσει το ΜΑΡΤΥΡΙΟ των ευπαθών ομάδων, ξαναγυρίζουμε στα προηγούμενα ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ κεφάλαια της ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, της ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ, με στόχο πολύ απλά, την ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΟΛΩΝ των ευπαθών ομάδων, γιατί «ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ» στο κράτος της ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ και της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Θα μου πουν τώρα κάποιοι, «και τι μας νοιάζει εμάς για τους ανάπηρους (να μην το πω όπως ήδη πολλοί το λένε), εμείς να είμαστε καλά, και μακριά από εμάς.»
Αδέλφια, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ, γιατί το κακό, δεν αργεί να χτυπήσει και τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ πόρτα….
ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ, γιατί μέσα στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, μπορεί να είναι ο γνωστός, ο φίλος, ο γείτονας, ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι……
ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
Θα επανέλθω γιατί προβλέπονται άσχημες εξελίξεις.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger