Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Ολοκληρώνεται το αλιευτικό καταφύγιο στη Βότση



Εως τέλος Οκτωβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Βότση, ένα από τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Αλόννησο.
Η δημιουργία του συγκεκριμένου αλιευτικού καταφυγίου αποτελεί πάγιο αίτημα των αλιέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 25 χρόνια. Το έργο ξεκίνησε φέτος μετά από τρία χρόνια γραφειοκρατίας και εκτιμάται ότι το αργότερο έως τέλος Οκτωβρίου θα έχει παραδοθεί.
Μέχρι και σήμερα, οι αλιείς καλούνται κάθε χειμώνα να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκαλούνται στα σκάφη τους τα οποία ελλιμενίζονται στο Πατητήρι, όταν υπάρχουν άσχημα καιρικά φαινόμενα. Με το αλιευτικό καταφύγιο λύνεται οριστικά το πρόβλημα της προστασίας των αλιευτικών σκαφών, τα οποία πλέον θα ελλιμενίζονται στη Βότση.

Ωστόσο, το έργο θα σηματοδοτήσει και την αναβάθμιση του λιμανιού στο Πατατήρι. Από το Δήμο σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο προγραμματίζεται η τοποθέτηση pillars στο Πατητήρι για να δίνεται νερό και ρεύμα σε τουριστικά σκάφη. Και από τη στιγμή που το Πατητήρι θα «απελευθερωθεί» από τα αλιευτικά σκάφη και θα μπουν τα pillars θα μπορέσει να λειτουργήσει ως λιμάνι για τα τουριστικά σκάφη, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό στο νησί.

Αγώνας δρόμου για τα έργα
Για τα υπόλοιπα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ και είχαν σταματήσει λόγω των capital controls οι εργολάβοι θα πρέπει να δώσουν αγώνα δρόμου για την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους έως τέλος του χρόνου.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες τόσο για την ασφαλτόστρωση έως Τζώρτζη Γυαλό, ασφαλτόστρωση προς Γυάλια, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το πάρκινγκ στη χώρα Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger