Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «ΦΤΥΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

(Παρ. 11/9/15 - 12:00)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωση της στηλιτεύει την στάση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφορικά με το κράτος της Παλαιστίνης. Η πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση της αποχής, απολύτως δηλωτική της δορυφοριοποίησης της χώρας στο αμερικανοισραηλινό άξονα, «καταδικάζει την Ελλάδα να χάνει πολύτιμους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής :
«Σαν να μην έφτανε η ταπείνωση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με την άρνησή της να ψηφίσει την ιστορική απόφαση για την αναδιάρθρωση του απεχθούς χρέους, ήρθε και μια δεύτερη εθνική ντροπή με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του κράτους της Παλαιστίνης.


Με συντριπτική πλειοψηφία 119 υπέρ έναντι οκτώ κατά και 45 αποχών, η Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού αποφάσισε να αναρτηθεί η σημαία του κράτους της Παλαιστίνης, κράτους- παρατηρητή του ΟΗΕ, μαζί με τις σημαίες των 193 κρατών- μελών. Ήταν άλλο ένα θετικό βήμα υπέρ της δίκαιης υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, για ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.
Υπέρ της απόφασης ψήφισε σειρά χωρών- μελών της Ε.Ε.- Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Πολωνία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση, κατ' εντολήν των Α. Τσίπρα και Β. Μεϊμαράκη, δεν βρήκε το θάρρος να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη πολιτική και ηθική υποχρέωσή της και επέλεξε την απαράδεκτη στάση της αποχής, για να μη δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που καταψήφισαν την απόφαση μαζί με Αυστραλία, Καναδά, νησιά Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου και... Τουβαλού.
Η επιλογή αυτή έρχεται ως συνέχεια της άρνησης της κυβέρνησης Τσίπρα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που ήδη έχουν πράξει κυβερνήσεις και εθνικές αντιπροσωπείες άλλων χωρών- μελών της Ε.Ε. Καταδικάζει την Ελλάδα να χάσει πολύτιμους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή, συμπεριφερόμενη ως θλιβερό ατλαντικό προτεκτοράτο. Ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του».
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger