Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Χάνουν έδαφος οι συριακές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ

Πόλη Χομς Κατεστραμμένη πόλη στη Συρία | AP Photo/Dusan Vranic
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από αεροπορική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούσαν εδώ και δύο χρόνια εξτρεμιστές ισλαμιστές. Την ίδια ώρα, ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί βρίσκονται στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε έκτακτο δελτίο, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες που υπερασπίζονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Ιντλίμπ αποσύρθηκε από τη θέση αυτή.

Το αεροδρόμιο αυτό το πολιορκούσαν για περισσότερα από δύο χρόνια οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας αυτής.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ιντλίμπ κατέλαβαν οι εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έπειτα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα.

Κινητικότητα από τη Ρωσία

Και ενώ οι μάχες στη Συρία συνεχίζονται, ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί βρίσκονται στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών,.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί αυτοί ειδικοί βοηθούν στις παραδόσεις ρωσικών όπλων, οι οποίες αποσκοπούν, σύμφωνα με τη Μόσχα, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.
Να σημειώσουμε πως η συριακή κυβέρνηση διέψευσε αυτήν την εβδομάδα την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων ή το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο συριακό έδαφος, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ουάσιγκτον σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Μόσχας στη χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger