Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σκιάθος: Ανάμεσα στα πρώτα σε αφίξεις αεροδρόμια της χώρας Χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για τον τουρισμό, που διοργανώθηκε στο νησί

ΠΕΔ ΣΚΙΑΘΟΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο το Σάββατο 26/09 στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.
Η ημερίδα είχε θέμα την «Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στα νησιά των Β. Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Β. Ελλάδα »,

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, αφού καλωσόρισε στη Σκιάθο τα μέλη της ΠΕΔ Θεσσαλίας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη όπως και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, αναφέρθηκε στη συνάντησή που είχε πριν μερικούς μήνες με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, θέτοντας το ζήτημα της σύνδεσης των νησιών με τη Β.Ελλάδα. Επίσης ο κ. Πρεβεζάνος τόνισε την ανάγκη της προστασίας του φυσικού πλούτου των νησιών αλλά και τα απαιτούμενα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στη Σκιάθο και στα άλλα νησιά.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης να πρότεινε τη δημιουργία μίας εταιρίας λαϊκής βάσης με σκοπό την αγορά ή την ενοικίαση ενός πλοίου, που θα εξυπηρετεί και θα συνδέει την Β.Ελλάδα με τα νησιά των Β.Σποράδων.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αφού δήλωσε «μαγεμένος» από τη φυσική ομορφιά της Σκιάθου, αναφέρθηκε στα λογοτεχνικά αριστουργήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τόνισε ότι τα έργα του μεγάλου λογοτέχνη της Σκιάθου παραμένουν επίκαιρα και σήμερα.
Επίσης στην ημερίδα ο Καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Οικονόμου μίλησε για προοπτικές μη συμβατικής τουριστικής ανάπτυξης στη Σκιάθο και τις Σποράδες, ενώ ο Διδάκτωρ Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (Ι.Τ.Ε.Π.) κ. Γεώργιος Σώκλης παρουσίασε και ανέλυσε το θέμα: «Φέρουσα Ικανότητα Τουριστικής Ανάπτυξης: H Σημασία της έννοιας και η περίπτωση των Βορείων Σποράδων». Ακόμα ο κ. Σώκλης αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση που είχαν οι αφίξεις φέτος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο και κατετάγη μέσα στα πρώτα σε αφίξεις αεροδρόμια της χώρας.
Αυτήν την πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα παρακολούθησαν Δημοτικοί σύμβουλοι της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, πολλοί τουριστικοί πράκτορες, τουρ οπερειτορς όπως και δημότες της Σκιάθου.
Επίσης την Παρασκευή 25/09 πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger