Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Σκόπελος Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι γίνεται χρήση νερού και ρεύματος χωρίς να πληρώνουν ιδιόκτητες κότερων



Κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές καταγγέλλοντας ότι γίνεται χρήση νερού και ρεύματος χωρίς να πληρώνουν στο Δήμο
Κίνημα εναντίον ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών που ελλιμενίζονται στο καταφύγιο στο Ν. Κλήμα Σκοπέλου, ανέπτυξαν εν μέσω του καλοκαιριού κάτοικοι της περιοχής. Είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες και μάλιστα προχώρησαν και στη συγκέντρωση υπογραφών υποστηρίζοντας ότι σκάφη έπαιρναν νερό και ρεύμα χωρίς να πληρώνουν στα δημοτικά ταμεία.
Το θέμα πήρε διάσταση και ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. Προτάθηκε μάλιστα η διακοπή της λειτουργίας των pillars μέσω των οποίων γίνεται η τροφοδοσία των σκαφών σε νερό και ρεύμα, πλην όμως στη ζυγαριά μπήκε η τουριστική δυσφήμιση και η πρόταση καταψηφίστηκε.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη, στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Ν. Κλήμα Σκοπέλου, λειτουργούν pillars για να εφοδιάζουν τα σκάφη με νερό και ρεύμα.
Ωστόσο υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος μέχρι το μεσημέρι και δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές κάρτες για να γίνεται ο ανεφοδιασμός των σκαφών μετά το πέρας της εργασίας του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
Κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε καταγγελίες και μάλιστα είχαν προχωρήσει και σε συγκέντρωση υπογραφών, ότι πολλά σκάφη παίρνουν νερό και ρεύμα μετά την αποχώρηση του υπαλλήλου χωρίς να πληρώνουν. Για το λόγο αυτό, προτάθηκε η διακοπή των pillars στο Καταφύγιο τουριστικών σκαφών, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς της λειτουργίας του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών από το Δήμο Σκοπέλου και απομένει η έγκριση από το Υπουργείο Τουρισμού.
Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Αγγελος Ξηντάρης υπογράμμισε ότι μεσούσης της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει τα pillars στο καταφύγιο. «Κάτι τέτοιο θα είναι δυσφήμιση για όλο το νησί», υποστήριξε ο κ. Ξηντάρης, με τον οποίο συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και το σώμα απέρριψε την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger