Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εφοριακοί: Εθνικό έγκλημα η διάλυση του ΣΔΟΕ

sdoe
Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την διάλυση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία των εφοριακών η διάλυση του ΣΔΟΕ και η μετατροπή των εκθέσεων του Σώματος σε απλά δελτία πληροφοριών, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και εισπραξιμότητας, εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζει.
Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία πέντε χρόνια βρέθηκαν στον κεντρικό πυρήνα των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών, με πρόσχημα πάντα την αναδιοργάνωση, την αποτελεσματικότητα και την ανεξαρτησία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών σε συνδυασμό με την συνεχή αποδυνάμωση του προσωπικού, είναι η φοροδιαφυγή να ευδαιμονεί και ο λαός να καλείται συνεχώς να πληρώσει το μάρμαρο.
»Η «αποδυνάμωση» του ΣΔΟΕ που αποτελεί την κορωνίδα των ελεγκτικών μηχανισμών, την αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής, με την μεταφορά 500 υπαλλήλων ( σε σύνολο 740), προς την ΓΓΔΕ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση και μάλιστα σε μία περίοδο που σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, μεγάλος αριθμός σοβαρών υποθέσεων βρίσκεται σε προχωρημένο και ώριμο στάδιο για την ολοκλήρωσή τους, και την εισροή στα ταμεία του Κράτους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ .
»Άραγε ποιούς εξυπηρετεί η διάλυση του ΣΔΟΕ, και η επαίσχυντη μετατροπή των εκθέσεων του ΣΔΟΕ, σε απλά δελτία πληροφοριών, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και εισπραξιμότητας;.
»Η κυβέρνηση προχωράει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στη διάλυση του ΣΔΟΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν τα «απογραφικά δελτία» και να ανακαλέσουν όσοι τα κατέθεσαν παραδίδοντας τα στους Συλλόγους τους, δεδομένου ότι κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Γιατί στην «προαιρετική» δήλωση επιθυμίας παραμονής στο ΣΔΟΕ δεν αναφέρεται πουθενά το που θα καταλήξουν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν την παραμονή τους σε αυτό; Δεν είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να δηλώσουν και την υπηρεσία στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν; Είτε ελεύθερα, είτε με την προσθήκη 2-3 επιλογών; Γιατί τηρείται σιγή ιχθύος από τον Αναπληρωτή Υπουργό και από τη ΓΓΔΕ σχετικά με το που προτίθενται να τους μετακινήσουν;
2. Γιατί ζητούν από τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το σε ποια υπηρεσία υπηρετούσαν τα τελευταία χρόνια, τι στιγμή που η πλέον αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, διαθέτει ήδη αυτά τα στοιχεία;
3. Για ποιο λόγο στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ που ούτε νόμιμη είναι, ούτε δημοκρατική;.
4. Γιατί ζητείται από τον Αν.Υπουργό να αποσταλούν οι πίνακες με τα στοιχεία του προσωπικού του ΣΔΟΕ σε ηλεκτρονική μορφή στο γραφείο του; Δεν υπάρχει αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών ή στο ΣΔΟΕ;
5. Ποια θα είναι η τύχη δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής (λίστες, εμβάσματα, εξοπλιστικά, πολιτικό χρήμα) που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ, όταν η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής μπορεί να διαρκέσει πάνω από τρία χρόνια;
»Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διαχρονικά διεκδικεί τη συνένωση του ΣΔΟΕ , των Κτηματικών Υπηρεσιών και της ΓΓΔΕ υπό μία Διεύθυνση Προσωπικού χωρίς διαχωρισμούς των υπαλλήλων και δεν πρόκειται να υποχωρήσει αν δεν επιτευχθεί η ενότητα του κλάδου.
»Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση των υπηρεσιών μας καλούμε τους συνάδελφους να μην συμπληρώσουν τα απογραφικά και αυτήν τη μάχη θα την κερδίσουμε ενωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger