Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελίες πολιτών για το φαρμακείο του Νοσοκομείου ΒΟΛΟΥ


Στο Ιατρείο Αλληλεγγύης της Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Επώνυμες καταγγελίες από ασφαλισμένους με βιβλιάρια απορίας της Πρόνοιας, ότι δεν τους χορηγεί το φαρμακείο του Νοσοκομείου τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τους Ιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος, δηλώνει ότι έχει δεχτεί το Ιατρείο Αλληλεγγύης της Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Φαρμακείου του Νοσοκομείου επικαλούνται έλλειψη φαρμάκων και προτρέπουν τους απόρους να τα αγοράσουν, ενώ δεν τους σφραγίζουν τα βιβλιάρια με την ένδειξη “στερείται”, αποποιούμενοι έτσι κάθε ευθύνης.
Το Ιατρείο Αλληλεγγύης τονίζει ότι έχει προβεί σε αγορές τέτοιων, μη χορηγούμενων από το φαρμακείο του Νοσοκομείου φαρμάκων.

Σε ανακοίνωση το Ιατρείο Αλληλεγγύης Αγ. Νεκταρίου καταγγέλλει «αυτή την πρακτική, πολιτικά απάνθρωπη, αντιδεοντολογική, εξευτελιστική και εν τέλει “γενοκτονική”, και δηλώνουμε, ότι δεν θα γίνει ανεκτή από εμάς» και ζητά πλήρη Νοσοκομειακή, Ιατροφαρμακευτική και Οδοντιατρική περίθαλψη για όλους, χωρίς καμία διάκριση, με κάρτα υγείας.
Κύκλοι του Νοσοκομείου είναι κατηγορηματικοί ότι σε καμία περίπτωση οι υπεύθυνοι του φαρμακείου δεν είπαν σε άπορο να αγοράσει φάρμακα απ’ έξω και τόνισαν ότι υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφούν οι γιατροί, αλλά εξαιρούνται για τους απόρους. Όσον αφορά την κόκκινη σφραγίδα «στερείται» στα βιβλιάρια, ανέφεραν ότι μπαίνει σε συγκεκριμένη λίστα ακριβών φαρμάκων (καρκινοπαθών κλπ.), που χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι γενικά δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε φάρμακα που προορίζονται για τους απόρους, όχι μόνο τώρα, αλλά και στην περίοδο των capital controls, προσθέτοντας ότι, αν ζητηθεί από κάποιο άπορο να περάσει την άλλη μέρα γιατί το φάρμακο δεν υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν θεωρείται έλλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger