Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Όλα έτοιμα για το ρεκόρ ~ Παράτολμο εγχείρημα για Γκίνες Ο Βαγγέλης Παπατζιτζές θα επαναλάβει την προσπάθεια παραμονής 52 ωρών στο βυθό της Αλοννήσου

Ο τολμηρός εκπαιδευτής καταδύσεων επί το έργον

Εμμένει στην απόφασή του να εγγραφεί στη λίστα του ρεκόρ Γκίνες ο εκπαιδευτής καταδύσεων Βαγγέλης Παπατζιτζές, ο οποίος θα επαναλάβει το παράτολμο εγχείρημα της παραμονής 52 ωρών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μαρπούντα της Αλοννήσου.
Ο 40χρονος εκπαιδευτής, ο οποίος θα καταδυθεί σε βάθος 12 μέτρων, στις 23 Σεπτεμβρίου, είναι αποφασισμένος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα, θέτοντας την περιοχή μας στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα φέτος καθώς πέρυσι το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 49,56 ώρες παραμονής στο βυθό, ενώ στη συνέχεια Αιγύπτιος συμπλήρωσε 51,20 ώρες. Κατά συνέπεια, στο εγχείρημα του κ. Παπατζιτζέ, οι προσδοκίες επικεντρώνονται στις 52 ώρες παραμονής στο βυθό.
Η πρώτη απόπειρα που έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο και διήρκεσε 20 ώρες, δεν ολοκληρώθηκε, λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα οποία έχουν διευθετηθεί στο μεταξύ, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της ομάδας του, είναι οι πρώτοι σε Ελληνικό έδαφος, που συμπλήρωσαν 20 ώρες παραμονής στο βυθό και «φυσικά η κατάκτηση των 52 ωρών είναι πολύ κοντά μας» επισημαίνει ο κ. Παπατζιτζές.
Το τελικό δοκιμαστικό πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ παραμονής στα 12 μέτρα.
«Μείναμε για 20 ώρες στο νερό (η μοναδική Ελληνική καταδυτική ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό) και αν όλα πάνε καλά στης 23 Σεπτεμβρίου στην Αλόννησο θα κάνουμε την τελική μας προσπάθεια» επισημαίνει ο τολμηρός εκπαιδευτής καταδύσεων.
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από ομάδα γιατρών με επικεφαλής το Μιχάλη Γιαννακουλάκο, 15 περίπου δύτες, δεκάδες εθελοντές από τη στεριά αλλά και πάνω σε σκάφος, ενώ παράλληλα η τοπική κοινωνία του νησιού παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον την προσπάθεια.
«Είμαστε αισιόδοξοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας» δηλώνει ο Βαγγέλης Παπατζιτζές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του «στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου, επαγγελματίες και κατοίκους, για τη στήριξη».
Το μήνυμα που εξάγεται από την παραπάνω προσπάθεια, συνοψίζεται στη φράση «η Ελλάδα είναι ζωντανή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με συλλογική προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε το απίστευτο και το αδύνατο». Παράλληλα όμως αποτελεί «και ένα μήνυμα προς τον καταδυτικό τουρισμό, ότι τα νερά της Ελλάδας είναι ζεστά, φιλόξενα, προσφέρονται για καταδύσεις και είναι ένας τόπος ο οποίος μπορείς να δεις σε κάθε επίσκεψη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τολμηρός εκπαιδευτής καταδύσεων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ο τολμηρός εκπαιδευτής καταδύσεων επί το έργον
Από την τελική δοκιμή πριν το μεγάλο εγχείρημα
Από την τελική δοκιμή πριν το μεγάλο εγχείρημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger