Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Αερομεταφορά 50χρονου τραυματία στα έργα αποκατάστασης στη Σκόπελο σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου



Ο 50χρονος Σκοπελίτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Βόλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου
Από του χάρου τα δόντια γλύτωσε ένας 50χρονος Σκοπελίτης εργατοτεχνίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο νησί που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες, ο 50χρονος τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από εσκαπτικό μηχάνημα. Για τη μεταφορά του στο Βόλο επιστρατεύθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, που διέγνωσαν κακώσεις στην κοιλιακή χώρα. Στο μεταξύ το νησί προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα. Από σήμερα ξεκινά και πάλι η λειτουργία των σχολείων, ενώ ΜΟΜΑ και δημοτικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.


Αερομεταφορά του 50χρονου τραυματία 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο  50χρονος δούλευε μαζί με τον αδερφό του, ο ένας JCB και ο άλλος φορτηγό, προκειμένου να μεταφέρουν φερτές ύλες και μπάζα από το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του νησιού, υπό βροχή. Κάποια στιγμή σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 50χρονος «σφηνώθηκε» μεταξύ των δύο μηχανημάτων, γλίτωσε όμως από τα χειρότερα χάρη στην ψυχραιμία του αδερφού του που ακινητοποίησε τα μηχανήματα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για την αερομεταφορά. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Στρατόπεδο Γεωργούλα το μεσημέρι, απ’ όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 50χρονος με κακώσεις στην κοιλιακή χώρα.

Επιστροφή στην καθημερινότητα
Στο μεταξύ αρχίζουν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα στα σχολεία της Σκοπέλου και τα δρομολόγια των λεωφορείων από Σκόπελο μέχρι Λουτράκι, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω της πρόσφατης θεομηνίας. Το νησί προσπαθεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ εκ μέρους της ΜΟΜΑ συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές που άφησε πίσω της βιβλική καταστροφή στο οδικό δίκτυο με το μεγαλύτερο μέτωπο να εντοπίζεται στο λιμάνι και στον παραλιακό δρόμο. Τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα εκτιμάται, ωστόσο ότι θα χρειαστούν ακόμη αρκετές μέρες μέχρι να αντιμετωπιστεί το εύρος των ζημιών.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε ότι: «χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δουλειά» και έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό που προέχει είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Τις επόμενες μέρες δίνεται βαρύτητα στις παρεμβάσεις, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το αγροτικό δίκτυο, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όπου έχουν εντοπιστεί στο δίκτυο ύδρευσης, ακαθάρτων αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ εκτιμά ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες που σημειωτέον ήταν εκτεταμένες εξαιτίας της έντασης των σφοδρών καιρικών φαινομένων.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger