Μεγάλη παιχτούρα στο πάρα 5΄ εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεταγραφή έγινε πάνω στην θαλαμηγό του Σπύρου Σαγιά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο Κουβέλης θα φέρει την κούπα στην Κουμουνδούρου.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μάλιστα χαρακτήρισε τον Κουβέλη «εξωφυλαρούχα του Αλέξη Τσίπρα» λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη με τις οποίες ανακοίνωσε τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ψαριανός κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη ότι «είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτό που περνάει η χώρα».

«Εάν η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για ΠτΔ, θα είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και το πρόγραμμα και θα είχαμε προχωρήσει τον Ιούνιο, ας κάναμε τότε εκλογές και ας έβγαινε ο κ. Τσίπρας, για να μπορούσε να διαχειριστεί ένα πράγμα που είχε ενσωματώσει τη λύση. Είναι απολύτως υπεύθυνος ο κ. Κουβέλης για τη διάλυση, για την καταστροφή της Ανανεωτικής Αριστεράς και την περιπέτεια που περνά η χώρα» εξήγησε ο βουλευτής του Ποταμιού.
«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό το χάλι. Δεν ξέρω τι κακό έχει κάνει και τον τιμωρεί έτσι και τον ταπεινώνει ο μεγαλοδύναμος» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.
Όσον αφορά τη στάση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τις εκλογές ο Γρηγόρης Ψαριανός υποστήριξε ότι το Ποτάμι «δεν θα γίνει τσόντα του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος. Θα πρέπει και τα δύο πρώτα κόμματα να συμμετέχουν στη λύση».