Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Πάνω από 400 αιτήματα αποζημίωσης υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής από κατοίκους και επαγγελματίες στο Δήμο


Περισσότερα από 400 αιτήματα για αποζημίωση υποβλήθηκαν χθες στο Δήμο Σκοπέλου, από ισάριθμους πληγέντες από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε το νησί τις προηγούμενες μέρες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, που προσέρχονταν νωρίς χθες το πρωί κατά κύματα στο δημαρχείο της Σκοπέλου, συγκροτήθηκαν συνεργεία υπαλλήλων, οι οποίοι δέχονται τις αιτήσεις οι οποίες θα προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο.


Ηδη βρίσκονται στο νησί στελέχη της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, τα οποία θα κάνουν τις αυτοψίες για την αποζημίωση των οικοσκευών και των κτιρίων που έχουν πληγεί και στη συνέχεια μόλις εκδοθεί η απόφαση, θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. «Το ύψος των αποζημιώσεων δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Μας διαβεβαιώνουν, ωστόσο, από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι θα δοθούν άμεσα γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε το συντομότερο δυνατό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου υπέβαλε αίτημα προς την πολιτεία να θεσπιστούν ειδικές ελαφρύνσεις για τους πληγέντες του νησιού.
Το δημαρχείο της Σκοπέλου παρέμεινε χθες ανοιχτό έως αργά το απόγευμα, ενώ θα λειτουργήσει εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, και αύριο Κυριακή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των αιτούντων, οι οποίοι συρρέουν διαρκώς, προκειμένου να λάβουν αποζημίωσε για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
 ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger