Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αυξημένες ποσότητες και τιμές παραγωγού 25 μέχρι 30 λεπτά το κιλό για τις πατάτες Νευροκοπίου Δράμας

Αυξημένες ποσότητες και τιμές παραγωγού 25 μέχρι 30 λεπτά το κιλό για τις πατάτες Νευροκοπίου Δράμας Με μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι παραγωγή αλλά χωρίς προβλήματα απορρόφησης εξελίσσεται η φετινή χρονιά για την παραγωγή πατάτας στο Νευροκόπι Δράμας. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δράμας κ. Ιωάννης Καπατζάκης, «οι τιμές είναι σε σχετικά καλά επίπεδα και πάντως αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Η συγκομιδή συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς, Η ποσότητα παραγωγής είναι αυξημένη και η ποιότητα είναι σε καλά επίπεδα επειδή δεν είχαμε πρόβλημα από τις καιρικές συνθήκες».

Αυτή την εποχή υπάρχουν αποθέματα πατάτας και από άλλες περιοχές της χώρας. Η τιμή παραγωγού για την πατάτα της Δράμας κυμαίνεται μεταξύ 25 - 30 λεπτά το κιλό ανάλογα την ποικιλία και την ποιότητα. Η ποσότητα αναμένεται να φτάσει τους 50.000 τόνους (πέρσι κυμάνθηκε στους 20.000 τόνους).


Όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Καπατζάκης, «οι πατάτες του εξωτερικού φέτος έχουν υψηλές τιμές και δεν συμφέρει να προχωρήσουν σε μεγάλες εισαγωγές. Είναι και υψηλό το κόστος των μεταφορών (λόγω των προβλημάτων με τις τράπεζες). Αυτό βοηθά να πωλούνται στην εγχώρια αγορά οι ελληνικές πατάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger