Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015 - Αλέξης Μητρόπουλος: «Το πιο έντιμο κόμμα να ψηφίσει κανείς είναι το ΚΚΕ»

Εκλογές 2015 - Αλέξης Μητρόπουλος: «Το πιο έντιμο κόμμα να ψηφίσει κανείς είναι το ΚΚΕ»

Την έκπληξη έκανε για ακόμα μια φορά ο Αλέξης Μητρόπουλος αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει ΚΚΕ ενώ κάλεσε και τους νέους ανθρώπους να το κάνουν αυτό, αφού όπως είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 είναι το κόμμα με την πιο έντιμη στάση.

Ο κ. Μητρόπουλος είναι το δεύτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - μετά τον Μανώλη Γλέζο - που κλείνει το μάτι στο ΚΚΕ, όχι για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά του αλλά αποκαλώντας το ως το κόμμα με την πιο έντιμη στάση.

Όταν ρωτήθηκε δυο φορές από το Νίκο Ευαγγελάτο τι θα ψηφίσει και αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «Η πατριωτική στάση σήμερα είναι να μην νομιμοποιηθεί το τριπλό μνημόνιο ειδικά από τη νέα γενιά. Αν κάποιος προβληματίζεται τι να επιλέξει ας επιλέξει το ΚΚΕ».

Για όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι ζήτησε ο αποκλεισμός του από την πρώτη θέση να τεθεί σε ψηφοφορία. «Πήραν μια απόφαση που δεν ξέρω τι έλεγε», είπε και περιγράφοντας το περιστατικό όπου άλλα είπε την μια ημέρα και άλλα την άλλη είπε:

«Η αλληλουχία των γεγονότων είναι ως εξής: Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι αναδιπλώθηκα. Όταν ανακοινώθηκε η τιμητική θέση στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου απεδέχθην ενώ βγήκα σε μια τηλεόραση και είπα ότι είναι παραδοξότητα ο πρώτος να μπαίνει τελευταίος. Σύμφωνα με το καταστατικό ως μέλος της ΚΕ όμως έπρεπε κατ αρχην να συζητήσω την πρόταση του Προέδρου. Απεδέχθην κατ΄αρχήν και πήγα και τους είπα ότι είναι σχέδιο σπίλωσης και εξόντωσης. Τους έκανα σκληρή κριτική και θεωρώ ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης και βίαης αρπαγής της έδρας. Στέλνουν στην θεση μου έναν άνθρωπο που ούτε ξέρει το χώρο ούτε έχει τιμηθεί με την ψήφο όπως εγώ είπε αναφερόμενος στον Αριστείδη Μπαλτά».

Ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα.

Αναφερόμενος και πάλι στα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο είπε: «Τους είπα το Σάββατο επειδή σας καταγγέλω για σχέδιο σπίλωσης να ανακαλέσετε την απόφαση γιατί παρασυρθήκατε σε σχέδιο εξόντωσης. Το ζήτημα είναι πολιτικό στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα αριστερό θατσερικό πρόγραμμα».

Για το κόμμα Λαφαζάνη είπε «δεν μου ζήτησαν ούτε θέλω να στηρίξω την Λαϊκή Ενότητα γιατί διαφωνούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger