Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σκανδιναβός τουρίστας στην Ελλάδα: Ξοδεύει 1.230 ευρώ και προτιμά να ταξιδεύει το Σεπτέμβριο

Θεωρητικά, η χώρα μας θα μπορούσε να προσελκύσει περί τα 8 εκατ. τουρίστες από την Σκανδιναβία, έναντι των 2 εκατ. που προσελκύει αυτή τη στιγμή Oι Σκανδιναβοί γνωρίζουν την Ελλάδα ως προορισμό, ωστόσο είναι λίγοι τελικά αυτοί που αποφασίζουν να την επισκεφθούν. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση ως προς την αναγνωρισιμότητα στη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία, στην 35η, όμως, στο ερώτημα του πόσο ελκυστικός είναι ως προορισμός, μεταξύ όσων δεν έχουν ταξιδέψει σε αυτόν.

Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια κάντε κλικ εδώ



Θεωρητικά, η χώρα μας θα μπορούσε να προσελκύσει περί τα 8 εκατ. τουρίστες από την Σκανδιναβία, έναντι των 2 εκατ. που προσελκύει αυτή τη στιγμή. Σε επίπεδο μέσων όρων, οι επισκέπτες στην Ελλάδα δαπανούν κατά κεφαλήν συνολικά 1.230 ευρώ (μέσος όρος Σκανδιναβίας: 1.381 ευρώ), προτιμούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας το Σεπτέμβριο (για ταξίδια τουλάχιστον μίας εβδομάδας) και τον Ιούλιο, για ταξίδια έως έξι μέρες, ενώ σε ποσοστό άνω του 60%, προτιμούν οργανωμένα πακέτα ταξιδιών.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην έρευνα της εταιρείας Related, και παρουσιάστηκε με αφορμή τη διοργάνωση το Φεβρουάριο του 2015 της έκθεσης Grekland Panorama στην Στοκχόλμη, της αποκλειστικής έκθεσης από τη North Events για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού στη σκανδιναβική αγορά.

Oπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τσακίρης, η αγορά της Σκανδιναβίας είναι μεν παραδοσιακή αγορά για κάποιες περιοχές της χώρας μας, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί περισσότερο το θέμα της άμβλυνσης της εποχικότητας. «Με εξαίρεση τη Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία βρίσκονται ψηλά όσον αφορά τις αγορές με οξεία εποχικότητα της ζήτησης για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger