Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μοιραία ο SYRIZA θα πάει να βρει το ΓΑΠ τη ΔΗΜΑΡ και τα υπόλοιπα σκουπίδια στη χωματερή της Ιστορίας

 Γράφει ο mitsos175

Μετά από αυτό που έκανε "η πρώτη φορά αριστερή τούμπα" κυβέρνηση με το Μνημόνιο ακούω τους κηφήνες της δήθεν αριστεράς και παθαίνω αλλεργικό σοκ. Παρόλα αυτά τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ τους σέβομαι, γιατί πολλοί από αυτούς κι αγωνιστές είναι και μυαλό διαθέτουν. Γι αυτό φεύγουν μαζικά. Το που θα πάνε δεν το ξέρω ακόμα πάντως μνημόνια δεν ψηφίζουν.
Θα δώσω, όπως έκανα και με το Σαμαρά (ας είναι ελαφρύ το κοπρόχωμα που τον σκεπάζει) μερικές συμβουλές, αν και ξέρω, όπως και με τη ΝΔ, ότι δεν θα εισακουστούν. Τόσο το καλύτερο για να τους δουλεύω μετά περισσότερο.

Πιστεύουν στο SYRIZA πως, αν κάνουν σύντομα εκλογές, θα βγουν πρώτοι, μερικοί ονειρεύονται κι αυτοδυναμία! Αμέ. Όχι μόνο αυτοδυναμία το 61%. Όπα! ξεχάστε το, τους προδώσατε.
Διεκδικεί λοιπόν κι ο SYRIZA το υπόλοιπο 39% που διεκδικεί η ΝΔ και τα άλλα δεκανίκια.

Οι ΑΝΕΛ το σκέφτονται, αν θα πάνε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ. Το να κατέβουν μόνοι τους στις εκλογές, είναι σαν να πέσουν από ένα αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο. Το έκανε τελευταία φορά η ΔΗΜΑΡ. Μόνο ένα Ψαριανό βρήκαν σε ένα ποτάμι κι αυτό μετά από πολλές έρευνες στα συντρίμμια.

Ο SYRIZA λοιπόν τους μόνους ψήφους που ελπίζει να πάρει είναι οι προσωπικές ψήφοι των ανεξάρτητων καμένων βουλευτών. Ποιοί φεύγουν τώρα. Σίγα - σιγά όλοι οι υπόλοιποι. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον Τσίπρα επειδή δεν ήθελαν μνημόνιο.
Αλέξη, αυτοί δεν έμειναν στο ΠΑΣΟΚ μετά τα μέτρα (το οποίο ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν για δεκαετίες) θα μείνουν σε σένα; Αστειεύεσαι; Έφυγαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο που φεύγουν κι από σένα. Δεν θέλουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θέλουν απολύσεις, τι δεν καταλαβαίνεις; Εντάξει και με το ΓΑΠ έκαναν μερικούς μήνες (στις δημοτικές του 2010 την είχε γλυτώσει) να φύγουν όλοι, αλλά έφυγαν. Ο πλέον καταλληλότερος Γιωργάκης που είναι τώρα ΟΕΟ;

Αλλά δεν φεύγουν μόνο αυτοί. Τρέχουν μακριά από τη μπόχα κι όσοι παλιοί αγωνιστές πάλευαν για δικαιώματα, για τους μετανάστες, για το περιβάλλον. Κάθε μέρα φεύγουν από πόρτες και παραθύρια. Το ίδιο αν και σε μικρότερο βαθμό - λόγω του ότι εκεί δεν έμειναν πολλοί - γίνεται στη ΝΔ. Το παλιό τέλειωσε. Δυστυχώς χωρίς την Επανάσταση θα κάνει κάμποσο χρόνο να εξαφανιστεί τελείως και θα υποφέρουμε έτσι τη δυσωδία των πολιτικών τους πτωμάτων.

Αν θέλουν στο ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσουν κάποιοι την εκλογή τους να κάνουν απλή αναλογική, μάλιστα να τη συνδέσουν με το σύνταγμα. Σ' αυτό θα ψηφίσουν πολλοί για διαφορετικούς λόγους. Δεν βλέπω να το κάνουν. Όχι γιατί πιστεύουν πως θα βγουν πρώτοι, κάτσε να είναι στη βουλή τα επόμενα 4 χρόνια και τα ξαναλέμε, αλλά γιατί τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ είναι πλέον μειοψηφία.

Ένα σύστημα απλής αναλογικής θα εξασφάλιζε όχι μόνο πολυφωνία αλλά και ταχύτερη διάλυση των κομμάτων, αφού τα αστικά κόμματα στηρίζονται πλέον μόνο στις πελατειακές σχέσεις. Κι αυτές συνεχώς περιορίζονται εκ των πραγμάτων σε όλο και λιγότερους: Επιχειρηματίες, εργολάβους δημοσίων έργων, τραπεζίτες, εφοπλιστές και συγγενείς ή κολλητούς των κηφήνων.

Μια αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση δεν θα είχε αυτή την αναντιστοιχία των όσων ψηφίζουν στη βουλή με όσα θέλει η πλειοψηφία του κόσμου. Μοιραία λοιπόν ο SYRIZA θα πάει να βρει το ΓΑΠ τη ΔΗΜΑΡ και τα υπόλοιπα σκουπίδια στη χωματερή της Ιστορίας.
Και δε θα υπάρχει Μπόμπολας να βγάλει κέρδος από αυτό το σκουπιδότοπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger