Από τον Βασίλη Μπόνιο
Με την ιαχή "Στα τέσσερα...στα τέσσερα..." υποδέχθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πάρο τους Παυλόπουλο-Καμμένο.
Λέτε να ήτο κάποιοι εγκάθετοι της Siemens που διαθέτουν βίλας στο νησί;
Tην παραπάνω πληροφορία μετέδιδαν κάποιοι αντιδραστικοί bloggers της Πάρου-εδώ όπου έχει αποκτήσει βίλες η πλειονότητα των νεόπλουτων μιζαδόρων πάσης φύσεως της μεταπολίτευσης.
Εάν ισχύει η πληροφορία, δεν είναι παρά μια εισαγωγή στον πιο ματωμένο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών με τους περισσότερους Ελληνες να μην έχουν καν την δυνατότητα ούτε για ένα σαββατοκύριακο διακοπών.

Η πυρηνική έκρηξη της οργής θα ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
Είναι κι αυτό το 3ο Μνημόνιο με τις υπογραφές Τσίπρα, Καμμένου, Μειμαράκη, Θεοδωράκη και Γεννηματά που έρχεται να πυροδοτήσει την Μεγάλη Ανάφλεξη.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Ηρώδου Αττικού αυτή τη φορά, θα παρακολουθήσει για 2η φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία την Αθήνα να παραδίδεται στο έλεος των Απελπισμένων.
 Ο Δεκέμβρης του 2008 θα μοιάζει ένα ανώδυνο χάδι της ιστορίας μπροστά στη  κόλαση του χειμώνα του 2015.
Είναι κι αυτό το 3ο Μνημόνιο-εξίσου τραβεστί μνημόνιο με τα 2 προηγούμενα.

Πρόκειται για ένα Μνημόνιο που δεν ακουμπά τις παράγκες της Δικαιοσύνης που επιτρέπουν στους εγχώριους νεόπλουτους βαρόνους να ασελγούν σε κάθε έννοια θεσμών και κράτους.
Πρόκειται για ένα ακόμη Αντιμεταρρυθμιστικό Μνημόνιο που υπερασπίζεται το πελατειακό κράτος και ισοπεδώνει τους έντιμους και μη διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Και είναι να απορείς γιατί συμβαίνει αυτό, μια και ο κύριος της φωτογραφίας (Πολ Τόμσεν) που περιμένει ταξί έξω από τα γραφεία του IMF στη Νέα Υόρκη, γνωρίζει τα πάντα για τους Ελληνες βαρόνους και το πάρε-δώσε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Γνωρίζει ακόμη και τους φακέλους που εκκρεμούν στα συρτάρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πέντε χρόνια τώρα τα Μνημόνια δεν έκαναν καλύτερο το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Το κράτος παρέμεινε διεφθαρμένο καταφύγιο για τους κομματικούς στρατούς, οι υπουργοί παρέμειναν θεραπαινίδες των βαρόνων για χάρη των οποίων αντί ιλιγγιωδών μιζών πέρναγαν διατάξεις ώστε να μην τους ακουμπά η Δικαιοσύνη ακόμη και αν κάνουν εμπόριο ηρωίνης.
Η διαπλοκή γιγαντώθηκε αντί να εξολοθρευτεί.
Οι έντιμοι επιχειρηματίες εξολοθρεύθηκαν καθώς δεν είχαν πρόσβαση σε δανεισμό ενώ το διεφθαρμένο κράτος δεν μπορoύσε να πληρώσει ούτε καν τους έντιμους από τους προμηθευτές του. 17 δις ευρώ χρωστάει εντός συνόρων το άθλιο κράτος.
Κανένα Μνημόνιο δεν υπήρξε Μεταρρυθμιστικό αλλά και κάποιες διατάξεις που ήταν στην σωστή κατεύθυνση δεν εφαρμόστηκαν.
Για κάποιους μεταφυσικούς λόγους οι δανειστές υπήρξαν αμείλικτοι και επίμονοι κηπουροί με την εφαρμογή των χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ. Δεν ήταν όμως εξίσου επίμονοι με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Με την κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων στα κόμματα, με τους πολυτελείς μισθούς και τα προνόμια της εγχώριας πολιτικής κάστας.
Οι Τροικανοί πληροφορήθηκαν έγκαιρα από τους εγχώριους χαφιέδες τι είναι μετενέργεια και φρόντισαν να την τσακίσουν. Δεν έκαναν όμως το ίδιο με τον σκοτεινό κόσμο των εγχώριων βαρόνων που στην αρχή των Μνημονίων είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν ακόμη και σε γερμανικά ΜΜΕ αλλά στην συνέχεια τουμπεκί ψιλοκομμένο- τόσο από τους Τροικανούς δανειστές όσο και από το σαπισμένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
Οχι το 3ο Μνημόνιο δεν είναι ένα Μεταρρυθμιστικό Μνημόνιο. Είναι ένα από τα ίδια σκατά-προιόν συμβιβασμού των δανειστών με την ντόπια διαπλοκή και το εγχώριο σαπισμένο πολιτικό σύστημα.
Ως εκ τούτου δεν στέκει το επιχείρημα των πολιτικά ανοήτων Μειμαράκη, Θεοδωράκη και Γεννηματά οι οποίοι το υπερψήφισαν με το επιχείρημα ότι είναι ευρωπαιστές και το έκαναν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Είναι γελοία η εικόνα της Φώφης Γεννηματά να αποδομεί επί μισή ώρα από το βήμα της Βουλής το Μνημόνιο και τις διατάξεις του και στο τέλος να εξηγεί γιατί το ΠΑΣΟΚ (το οποίο ακόμη κι αυτός ο ανεγκέφαλος λαός έστειλε να κάνει παρέα στα βοθρολύματα της ιστορίας), θα το υπερψηφίσει.
Καλά δεν ντρέπεται λίγο η κα Γεννηματά να μάς παρουσιάζει τέτοιου είδους ανακολουθίες;
Για τον πολιτικά ανόητο Μειμαράκη δεν υπάρχουν λόγια.
Μπορούμε όμως να τον εκλάβουμε ως δώρο Θεού μια και η αποτελεσματικότητά του στο έργο καταστροφής της Νέας Δημοκρατίας είναι αξεπέραστη. Ο Μειμαράκης είναι ο πολιτικός εμπρηστής του χαζοκόμματος της Συγγρού με ηθικούς αυτουργούς τον Καραμανλή και τον Παυλόπουλο.
Παρέα με το κοπάδι των βουλευτών της ΝΔ οδηγούν με μαεστρία το κόμμα τους στο 3%. Σύντομα η ΝΔ θα δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή.
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ είναι εξίσουν συνιδιοκτήτες, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενός ακόμη Αντιμεταρρυθμιστικού Μνημονίου.
Ολα τα παραπάνω δημιουργούν μια σφυκτική ατμόσφαιρα στην κοινωνία.
Η έκρηξη που θα ακολουθήσει θα είναι ασυλλήπτων διαστάσεων.
Καλούμε τον Αλέξη Τσίπρα να προσεύχεται τις νύχτες (παρότι δηλώνει άθεος) να μπορέσει το κόμμα του Λαφαζάνη να λειτουργήσει σαν αποσυμπιεστής της λαικής οργής και του θυμού.
Εάν δεν συμβεί αυτό η Πανεπιστημίου θα είναι το χειμώνα μια λεωφόρος του αίματος.
Ο κόσμος στο πρόσωπο του Λαφαζάνη βλέπει την Εκδίκηση απέναντι σε εκείνους που του έκαναν κόλαση τη ζωή-παρότι ο ίδιος ο μαλάκας, πρεφαδόρος λαός που τους ψήφιζε- έχει τεράστιες ευθύνες.
Ο Λαφαζάνης λοιπόν αναλαμβάνει πλέον και επίσημα το ρόλο που είχε ο Τσίπρας τα 5 χρόνια που προηγήθηκαν. Είναι το πολιτικό πρόσωπο στο οποίο στρέφονται πλέον οι Απελπισμένοι.
Οποτε κι αν γίνουν εκλογές ο γερο-ροκάς Λαφαζάνης θα είναι πρώτο κόμμα-τίποτε λιγότερο.
Με τον Λαφαζάνη οι ορδές των Απελπισμένων πιστεύουν ότι θα εκδικηθούν αποτελεσματικά τα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε αγάπησαν αλλά τους πρόδωσαν.
Ο Λαφαζάνης είναι πλέον το καταφύγιο της οργής και επειδή ο γερο-ροκάς είναι πιο σοβαρός από τον Βαρουφάκη και την Κωνσταντοπούλου είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος.
Με τον Λαφαζάνη ξέρεις ότι θα πάρει στα σίγουρα φωτιά ο γέρικος αχυρώνας-έστω κι αν παραδοθούν στις φλόγες και οι ψηφοφόροι του.
Ο Λαφαζάνης δεν έχει αντίπαλο γιατί στο πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν υπάρχουν πραγματικοί Ευρωπαιστές. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας ταυτίστηκε με τους ντόπιους ολιγάρχες αλλά και το πελατειακό κράτος.
Εκείνο το 60% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήταν η εκδήλωση του μίσους προς τα αστικά κόμματα που οι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι εμπιστεύθηκαν κάποτε για να τους αποκαταστήσουν.
Το εκρηκτικό μείγμα ενός ανεγκέφαλου καφενόβιου λαού της ήσσονος προσπάθειας και του διαεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού που κόβει και ράβει νόμους στα μέτρα της διαπλοκής αλλά και της διατήρησής του στην εξουσία δημιούργησε στην Ευρώπη του 2015 την πιο κοντινή κόπια στην Δημοκρατία της Βαιμάρης.
Ο Λαφαζάνης είναι το καταφύγιου των Απελπισμένων εκεί έξω και ως εκ τούτου δεν έχει αντίπαλο. Και κάτι ακόμη. Κάνοντας ρεπορτάζ διαπιστώνεις ότι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του ΟΧΙ ήταν πολύ περισσότεροι από 60% αλλά επειδή πολύς κόσμος που δουλεύει περιστασιακά σε νησιωτικούς προορισμούς το καλοκαίρι, δεν είχε τα λεφτά να πάει να ψηφίσει δεν άγγιξε το πραγματικό του μέγεθος.
Τις νύχτες ο Τσίπρας φορώντας της πυτζάμες του με το λογότυπο Alexis+Vaggelis=LOVE καλά θα κάνει να προσεύχεται για την μακροημέρευση του Λαφαζάνη, γιατί καραδοκούν η Ζωή, ο Βαρουφάκης, ο Παναγιώταρος, ο ΘΑΝΑΤΟΣ της Ελλάδας...
Το γεγονός ότι σήμερα το κόμμα του Λαφαζάνη βρίσκεται στο 25% είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τον Αλέξη Τσίπρα να αποδράσει στην δική του Ραφήνα, ελπίζουμε εντός συνόρων...