Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Financial Times»: Ο Αλ. Τσίπρας αποδέχθηκε τους όρους των δανειστών

Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα που ανάρτησε μέσω του twitter o δημοσιογράφος των FT
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στους «θεσμούς», δηλώνοντας ότι αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών, με ελάχιστες μόνο αλλαγές. 
Σύμφωνα, με την επιστολή που επικαλείται το ρεπορτάζ των «Financial Times», η κυβέρνηση δέχεται τη συμφωνία των «θεσμών» ως μέρος τόσο της παράτασης του προγράμματος όσο και του νέου προγράμματος που αιτήθηκε χτες για δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. 
Οι μοναδικές τροποποιήσεις σε σχέση με την πρόταση των δανειστών είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τον Οκτώβρη και η κατάργηση του ΕΚΑΣ έως τον Δεκέμβρη του 2019.

Η επιστολή που δημοσιεύουν οι «Financial Times» αναφέρει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger