Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο στη Σκόπελο



Αναμνηστική φωτογραφία από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ
Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει το νησί
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος που «φιλοξενεί» για πέμπτη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία, από 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, με τη συμμετοχή γνωστών σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.
Στο διάστημα αυτό προγραμματίζονται υποχρεωτικά μαθήματα για τους Eλληνες και ξένους φοιτητές. Οι νέοι δημιουργοί θα λάβουν τρία - τέσσερα μαθήματα διάρκειας τεσσάρων ωρών και θα μάθουν διαφόρους Ελληνικούς χορούς από επαγγελματία χορευτή με τη συνοδεία ελληνικής μουσικής από ντόπιους μουσικούς.

Επαγγελματίες σκηνοθέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Αυστρία, τη Βόρεια Κορέα και την Ταϊβάν καταφτάνουν στη Σκόπελο, προκειμένου να συναντηθούν με τους ένθερμους φίλους της κινηματογραφικής τέχνης, στο διάστημα από 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, 10:00 π.μ. έως 16:30. Οι διαφορετικές ομάδες θα συναντηθούν με τους σκηνοθέτες, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φεστιβάλ και αργότερα θα αποφασίσουν ποιοί θα είναι ηθοποιοί, ποιοί θα είναι σκηνοθέτες, ποιοί θα είναι κάμερα-man/woman και μαζί θα αρχίσουν να γράφουν το σενάριο της ταινίας που θα γυρίσουν.
Στις 3 Αυγούστου στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη βραδιά, καθώς όλες οι ταινίες που οι φοιτητές έχουν δημιουργήσει, παρουσιάζονται στην οθόνη, μπροστά στο κοινό.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε οι διοργανωτές του SIFFY (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία) συνεχίζουν και προσπαθούν να εμπνεύσουν τους νέους ανθρώπους. Στο μέλλον που δεν είναι σκοτεινό και χωρίς ελπίδα. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του φεστιβάλ έχουν δημιουργηθεί πολύ αξιόλογες παραγωγές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλες κινηματογραφικές εκδηλώσεις του εξωτερικού, με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η Σκόπελος πάλλεται για μια ακόμη χρονιά στους ρυθμούς μιας διοργάνωσης που έχει ως στόχο να δώσει δημιουργικά κίνητρα στους νέους, ανοίγοντάς τους παράθυρο επικοινωνίας με την έβδομη τέχνη.
«Αν σκέφτεστε τον ελληνικό πολιτισμό, μπορεί να έρχονται στο μυαλό πρώτα τα αρχαία μνημεία, η αστρονομία, η ιατρική, τα μαθηματικά και η φιλοσοφία. Αλλά υπάρχει μια λέξη που επέτρεψε στους Ελληνες να επιβιώσουν σε πολεμικές κατοχές και πολέμους και τώρα μια χαώδη χρηματοπιστωτική κρίση, η λέξη αυτή είναι η λέξη κέφι. Για όσους από εσάς είχατε το προνόμιο να βιώνει το κέφι αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνάς ποτέ. Εχουμε δει το κέφι σε ταινίες όπως Ζορμπάς ο Ελληνας ή στον περίφημο χορό και τραγούδι της Μελίνα Μερκούρη στο Ποτέ την Κυριακή. Το θέμα φαίνεται απλό. Οταν ασχολούνται τα δημιουργικά μυαλά των νέων ανθρώπων και εξερευνήσουν την πλούσια κουλτούρα των όμορφων αυτών τόπων, τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα συναρπαστικά» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger