Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»



Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλα τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα. Δεσμευτική! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η πλειοψηφία του λαού απέρριψε το μνημόνιο Γιούνκερ. Τι έγινε όμως – και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που θυμίζουμε ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε πει εκείνο το περίφημο πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν την κάθε λέξη του Συντάγματος. Είδαμε να γίνεται το εξής:
Δέκα μέρες αργότερα από το (δεσμευτικό) δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής ενός μνημονίου που περιλαμβάνει τα μέτρα του μνημονίου Γιούνκερ συν άλλα τόσα!


Αλήθεια: Όταν ο λαός αποφασίζει «ΟΧΙ», που θεωρείται από το Σύνταγμα δεσμευτικό για την κυβέρνηση και το κράτος, αλλά η κυβέρνηση και το κράτος, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, παρά και ενάντια στον λαό, πράττουν το ακριβώς αντίθετο, αυτό δεν είναι «πραξικόπημα»;
Και κάτι ακόμα: Αν υπάρχει «πραξικόπημα», που όπως λέει η κυβέρνηση εκδηλώθηκε εναντίον της, το «τανκ» ποιο είναι; Το μνημόνιο δεν είναι; Αλλά: Η κυβέρνηση σε σχέση με το «τανκ» που βρίσκεται; Είναι έξω ή μέσα σε αυτό;
Αν πρόκειται για «πραξικόπημα», σίγουρα είναι ένα πολύ παράξενο «πραξικόπημα». Τόσο παράξενο – αλλά και τόσο απροκάλυπτο- ώστε να το καταγγέλλουν ακόμα και όσοι συμμετέχουν σ" αυτό.
*Πηγή: Real news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger