Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κάτι τρέχει με τον Αλέξη Τσίπρα



Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ασχολήθηκε τυχαία με την πολιτική. Μπορεί να δήλωσε πρόσφατα ότι η πολιτική και η θέση του πρωθυπουργού δεν αποτελούν αυτοσκοπό για τον ίδιο, είναι περισσότερο από σίγουρο όμως, την ώρα που τα έλεγε αυτά, ότι αισθανόταν μέσα του, με το πάθος ενός ανθρώπου, που του αρέσει αυτό που κάνει, την πολιτική του πυξίδα να λειτουργεί σωστά και να τον οδηγεί σε ασφαλή ύδατα.

Αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια τα σφάλματά του, τα οποία στην παρούσα φάση, λόγω απειρίας, θα μπορούσαν να στοιχίσουν κάτι δις. Βέβαια, όποιος διατυμπανίζει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του, εννοεί ακριβώς το αντίθετο, κάτι τέτοιο όμως αποτελεί αντικείμενο έρευνας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι εάν συναντήσει ισχυρή εσωκομματική αντίσταση, που θεωρείται και το πιθανότερο, θα παραδώσει την εξουσία παραιτούμενος -θα προηγηθεί η παραίτηση Καμμένου-σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με την ψήφο ανοχής του κόμματός του και του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ.

Έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα, αφ' ενός έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, να ασκεί κριτική ελέγχοντάς τους απόλυτα και αφ' εταίρου έναντι των συντρόφων του, τους οποίους δεν θα έχει προδώσει χάριν της όποιας εξουσίας θα προσπαθήσει να επανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ούτε οι σύντροφοί του θα τον εγκαταλείψουν στην παρούσα φάση. Μπορεί κατά το παρελθόν να τους αιφνιδίασε, όπως έκανε με το Δημοψήφισμα, όταν απλά μπήκε στη σύσκεψη και τους άφησε άναυδους λέγοντάς τους πάω σε Δημοψήφισμα. Ακόμα ξύνονται να βρουν το δράστη της μεγάλης ιδέας, που τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Ο λιγότερο, μάλιστα, ενημερωμένος Βαρουφάκης, ο οποίος περιγράφει τώρα σε αυστραλιανό ραδιόφωνο το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο Μαξίμου, όταν ο λαός πανηγύριζε για το "ΟΧΙ", αγνοούσε ότι βάσει συγκεκριμένου σχεδίου ο Τσίπρας ανέμενε την νίκη του "ΝΑΙ", προκειμένου να αντιμετωπίσει με άνεση τους σκληρούς του Eurogroup. Μετά ήρθε το "ΟΧΙ" κι έπεσαν οι πλερέζες γιατί γνώριζε ότι δε θα μπορούσε να το διαχειριστεί.



Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, εκείνοι που σήμερα επαίρονται ότι του έδωσαν εντολή συμφωνίας και μη ρήξης, θα φέρουν πλέον ακέραια την ευθύνη εφαρμογής, αυτού του κατά τα άλλα δυσβάστακτου κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα οφείλουν να εκτελέσουν με επιτυχία, ανατρέποντας όλα τα εις βάρος τους προγνωστικά.

Είναι φανερό ότι στην πορεία θα έχει όλο τον χρόνο να δικαιωθεί.

Σε περίπτωση επιτυχίας των μέτρων, θα έχει στηρίξει ένα πετυχημένο μοντέλο.

Αντίθετα, εάν η ασθμαίνουσα σήμερα αντιπολίτευση, σε επίπεδο διακυβέρνησης τα κάνει μαντάρα, θα επανέλθει δικαιωμένος για τις επιλογές του, επιτυγχάνοντας μία σαρωτική νίκη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.

Ο καιρός γαρ εγγύς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger