Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗ (Με αφορμή το δημοψήφισμα)



ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗ
(Με αφορμή το δημοψήφισμα)

Αυτό που συμβαίνει στις ελληνόφωνες περιοχές στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου σύγχρονο, αλλά πολύ παρελθοντικό και πεπαλαιωμένο όπως και αναχρονιστικό σε σχέση με τις ουσιαστικά νέες απαιτήσεις των λαών, που είτε από την «φιλελεύθερη» είτε από την «ριζοσπαστική πλευρά» δείχνουν να συγκλίνουν προς μια πιο «ατομικιστική» θεώρηση της έννοιας του «πολίτη».

Ο σύγχρονος πολίτης – καταναλωτής ή ο πολίτης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, και οι δυο σαν βάση και κατεύθυνση των διεκδικήσεων τους - φυσικά ο ένας αποπροσανατολισμένος από τις ψεύτικες υποσχέσεις της εξουσίας κι ο άλλος βλέποντας κάτω από τα ωραία λόγια -,έχουν την ανάγκη για ελεύθερη βούληση και διαχείριση των ζωών τους από τους ίδιους χωρίς άμεσους πάτρωνες που να τους υπαγορεύουν λύσεις για τα δικά τους προβλήματα .Βέβαια, ο τύπος του «νεοφιλελεύθερου» είναι δέσμιος της οικονομίας, αλλά πάντα σε σχέση με την δική του ατομική ευημερία που αυτό σημαίνει την υιοθέτηση οποιασδήποτε πολιτικής τροχιάς που θα τον αφήσει να «τρώει» ελεύθερα. Αν δεν γίνεται αυτό, γίνεται δουλικός με σκοπό πάντα το προσωπικό του κέρδος ή την ανατρέπει.
Βέβαια οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες και οι μονάρχες τους με τον γνωστό μακιαβελικό τρόπο, που έχει τις ρίζες του στις αυταρχικές βασιλείες του 16ου αιώνα, πάντα προσπαθούν να παραβλέψουν ή να αγνοήσουν τα παραπάνω, πότε έντεχνα και πότε επιδεικτικά και περιπαικτικά χρησιμοποιώντας την μακιαβελική εκδοχή ηγεμονίας που λέει : «ΤΙΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ, ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ».
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει τίποτα νέο, καμιά καινούργια ανάπτυξη, καμιά νέα ευρώπη. Είναι οι ίδιες κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις, της ίδιας ευρωπαϊκης κοπής ελίτ, που θέλουν την εξουσία, την κυριαρχία.
Τι αλλάζει;...Μόνο οι λέξεις, οι όροι, οι σημασίες, οι έννοιες και φυσικά η παραχάραξη της ευρωπαϊκης ιστορίας των επαναστάσεων, των εξεγέρσεων, των καινοτομιών για την ανοδική εξέλιξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
-  Για ακόμα μια φορά ο διεθνισμός και η ένωση των ευρωπαϊκών λαών χρησιμοποιείται μόνο για την οικονομική συνεργασία των ισχυρών. Η μεγάλη ιδέα για μια ευρώπη των λαών, σε ΕΟΚ, ευρωπαϊκή ένωση, eurogroyp.
-  Στις γεωπολιτικές πολιτικές επεκτατισμού, αλλάζουν μόνο τα «επίσημα» ονόματα των περιοχών που κατακτήθηκαν ή πολιορκούνται.
-  Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μικρών τοπικών περιοχών μετατράπηκε πρώτα στην διαμάχη των «εθνών» και μετά στην εδραίωση των ανιστόρητων εθνικισμών χωρίς – κυριολεκτικά – σύνορα.
-  Η αλληλεγγύη και τα δικαιώματα των ανθρώπων έγιναν χρηματικές και τραπεζικές συναλλαγές.
-  Η αυτοδιάθεση των λαών έγιναν πατριωτικές κορώνες.
-  Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι -συνεχίζουν να λέγονται έτσι-, χρησιμοποιούν κίβδηλες ταμπέλες κομμάτων που έρχονται από το επαναστατικό παρελθόν των λαών, όπως σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, κομμουνιστές, οικολόγοι,εργατικοί,χριστιανοδημοκράτες. Λέξεις, που χάσανε εντελώς το νόημα τους ,εξαιτίας των αθεράπευτων ολιγαρχών που τις χρησιμοποιούν καταχρηστικά.Αυτές όμως ήταν οι αιτίες πολλών επαναστάσεων του παρελθόντος, στις οποίες χύθηκε μπόλικο αίμα ανθρώπων που πίστευαν σε μια πιο δίκαιη ιστορία των λαών.
 Σε αυτό το ίδιο και γνωστό παιχνίδι, όσοι θέλουν να γνωρίζουν, είναι πολύ εύκολο να το κάνουν και να βρουν την αλήθεια, αρκεί να μην πληροφορούνται μόνο από τους εχθρούς τους, να έχουν μια υποτυπώδη δική τους προσωπική κρίση και να μην φοβούνται ή να φοβούνται δημιουργικά. Τότε όλα θα φανερωθούν μπροστά τους. Οι υπόλοιπες κουβέντες βγαίνουν από στόματα υποταγμένα στο κέρδος , την εξουσία, την αλαζονεία, την ψευδαισθησιακή ευτυχία της ζωής, την «χλίδα».
Η συμμετοχή λοιπόν στο δημοψήφισμα που βγαίνει μέσα από μια περιπαικτική λογική του είσαι χάλια, θα είσαι χάλια, θα γίνεις ακόμα πιο χάλια , το αφήνουμε στην κρίση του καθενός ανάλογα με το πόσο χάλια νιώθει ή είναι. Φυσικά, ότι γίνει στο μέλλον θα είναι για το κακό όλων αυτών που δεν τους δίνεται ή δεν επιλέγουν την αδίστακτη ευκαιρία να κερδοφορήσουν.
Αυτοί που θέλουν να αντισταθούν –το λέμε για μια ακόμη φορά-, ας μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος ώστε να ενωθούν και να δράσουν κάτω από μια ουσιαστική βάση που να μην κατευθύνεται, ούτε να πατρονάρεται, ούτε να χειραγωγείται από κανέναν και για τίποτα, αυτό που χρειάζεται είναι η ειλικρινής κραυγή ενός ωριμασμένου εξεγερσιακά λαού.
                                                                                       Ο.Μ.Α
                                                          ΟΛΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger