Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Φτιάχνοντας άλλοθι...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό να ρίξει στις κάλπες του δημοψηφίσματος το «όχι» της κυβέρνησης, αλλά την ώρα που θα ρίχνει το «όχι», που θα προσμετρηθεί στο τσουβάλι της κυβέρνησης, να έχει στο μυαλό του και ένα «όχι» στην ΕΕ και ένα «όχι» στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης.
Ετσι λένε ότι «η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας». Μόνο που η ίδια η συγκυβέρνηση μόλις χτες διαβεβαίωσε ότι θέλει το «όχι» ως διαπραγματευτικό χαρτί, ενώ ο πρωθυπουργός αλληλογραφεί με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ για νέο 3ο Μνημόνιο!
Η σύγκρουση που υπονοεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημιουργώντας άλλοθι στήριξης της κυβέρνησης, υπάρχει μόνο στη φαντασία της.
Η πραγματική σύγκρουση που έχει ανάγκη ο λαός, η σύγκρουση με τα παλιά και νέα μνημόνια, η ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, προϋποθέτει ο λαός να ακυρώσει στην πράξη τον εγκλωβισμό του στο κάλπικο δίλημμα του δημοψηφίσματος, στηρίζοντας την πρόταση του ΚΚΕ. Να πει δηλαδή: «Οχι στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger